Zagrebački zbor

Bulbuli u Mostaru

Bulbuli su zagrebačke čuvarice sevdalinke koje kroz pjesmu prenose ljubav prema svojoj Bosni i Hercegovini.
Kultura / Glazba | 15. 09. 2022. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadaleko poznati zbor ''Bulbuli'' iz Zagreba predstavit će se mostarskoj publici u Centru za kulturu, u subotu 17. rujna. Početak koncerta je u 20 sati.

Bulbuli su zagrebačke čuvarice sevdalinke koje kroz pjesmu prenose ljubav prema svojoj Bosni i Hercegovini. Ovaj multietnički zbor djeluje pri zagrebačkom Kulturnom društvu Bošnjaka Preporod.

Na repertoaru ove ženske pjevačke skupine nalazimo poznate sevdalinke kao što su: ''Lijepi li su mostarski dućani'', ''Zapjevala bulbul ptica'', ''Ja prošetah sefteli sokakom'', ''Oj djevojko džidžo moja'', ali i druge tradicionalne pjesme s ovih prostora.

Ismet Kurtović je dirigent, aranžer i producent, ali i idejni osnivač i pokretačka snaga Bulbula. Riječ je o muzičaru koji je, obilježio rock muziku na ovim prostorima kao frontmen grupe ''Drugi način'', a autor je i svima dobro poznate pjesme ''Mojoj dragoj BiH''.

Bulbuli postoje već dvadeset godina i kroz grupu je prošlo puno pjevačica. Ovaj je zbor proputovao velik dio Hrvatske, a gostovali su u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Češkoj.

Planirano je da koncert bude održan u Centru za kulturu i to na otvorenoj sceni, ako vremenski uvjeti budu to dozvolili, ili u velikoj sali (u slučaju kiše).

Kopirati
Drag cursor here to close