Sloga

Blagdanski koncert Zostera u Sarajevu

Kultura / Glazba | 19. 12. 2016. u 17:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bend 'Zoster' nastupit će u klubu 'Sloga' u Sarajevu 23.12. od 21 sat. Prvih 500 ulaznica moći će se nabaviti po cijeni od po 10 KM, dok će nakon toga koštati 12 KM. Kartu možete kupiti u klubu 'Sloga', navodi se iz kuće muzike i zabave 'Panta Rhei'.

Grupa 'Zoster' je nastala u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića kao potreba da se nešto kaže. Njima su se nakon godinu dana pridružili bubnjar Goran Rebac i pjevačica Marijana Pejić, i njih četvero čine okosnicu grupe. 'Zmajevi', 'Flomasteri' samo su neka od imena koje su mijenjali sa svakim nastupom.

Naziv 'Zoster' nastaje nakon što je Mario prebolovao herpes zoster, a dijagnozu mu je očitovao veliki fan grupe, izvjesni Dr. Miško. Herpes zoster je virus koji se javlja prilikom pada imuniteta. A 'Zoster' je nastao kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini.

'Zoster' smatra da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u glazbi previše. Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, ljubavi, te ponekad i edukacije.

Kada je pjevačica napustila grupu, Mario je postao glavni vokal. 'Zoster' prvi put ulazi u studio 2003. godina kada snima single 'Majko Jamajko'.

Prolazeći kroz razne krize (najteže je bilo naći istomišljenike koji su ujedno i kvalitetni glazbenici), Goran, Mario i Dražan odlučuju snimiti demo album. To su i učinili u veljači 2004. i ne sluteći postali hit na lokalnim radio stanicama. U ljeto iste godine, grupi su se pridružili Marko Jakovljević i Atilla Aksoj oživljavajući napola mrtav bend. Prva zajednička svirka na West Herzegovina Festu donijela je i pobjedu.

Nakon prvog albuma 'Ojužilo', Dražan Planinić napušta bend i kreće u drugačije životne avanture, a njegovo mjesto u bendu zauzima saksofonista Boris Gutić, koji je bio gost na albumu 'Ojužilo'. Ista ekipa i danas je osnovna postava 'Zostera'.

U siječnju 2015. objavljuju 4. studijski album, 'Srce Uzavrelo'.

Kopirati
Drag cursor here to close