Pop zvuk

Bili su teen atrakcija, a gdje su danas?

Kultura / Glazba | 08. 10. 2016. u 20:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oni su bili posljednja teen atrakcija bivše Jugoslavije! Pojavili su se krajem 80-tih godina gradeći svoju karijeru na pop zvuku namijenjenom tinejdžerima, a postali su veliki rival tadašnjem jedinom 'dječačkom' bendu kod nas - Plavom orkestru! Sigurno se sjećate veselih momaka iz 'ružičastih' spotova za kojima su ludjele sve djevojke, prenosi novi.ba.

Članovi grupe 'Ruž' bili su Vuk Rosandić, Zoran Tomašević i Dejan Grujić. Iza sebe ostavili su hitove 'Šošana', 'Usamljeno srce', 'Moja zubarka', 'Ima nešto u tvojim očima', 'Nemica', 'Pusti da te ljubim'...

Kada se bend raspao 1995. godine, Vuk se preselio u SAD, ali se vratio u Beograd gdje trenutno živi i radi. Prije dvije godine, uz pomoć nekolicine suradnika, objavio je svoj prvi solo-album u izdanju glazbene kuće City records. Dva puta se ženio i u drugom braku ima 21-godišnjeg sina i 12-godišnju kćerku.

Zoran Tomašević Toma je, također, otišao put Amerike u isto vrijeme kada se Vuk vratio. Nakon posljednjeg objavljenog albuma grupe 'Ruž', prebacio se na TV karijeru. Nekoliko godina je vodio i uređivao glazbenu emisiju na TV Pink. Dvije godine je radio i kao direktor marketinga City Recordsa. U međuvremenu je imao nekoliko manjih glazbenih nastupa. Trenutno sa svojom obitelji živi na Floridi, prenosi cdm.me.

Dejan Grujić se nakon prestanka rada grupe, vratio u 'Pilote' čiji je bio član prije desetak godina. Trenutno je jedan od najtraženijih studijskih basista i aktivni član kultne beogradske grupe 'Orthodox Celts', koja njeguje irski folk. Zajedno sa svojim bratom Darkom, takođe bivšim (pridruženim) članom 'Ruž-a', komponira i aranžira glazbu za mnoge poznate domaće rock-izvođače.

Osnivači grupe, pak, bili su braća Marko i Miloš Kozić, koji su napustili grupu poslije albuma 'Čuvari ljubavi', ne bi li osnovali potpuno novi bend sa istoimenim nazivom pomenutog trećeg albuma. Objavljuju album za beogradski PGP, dobivaju nagradu za tekst na posljednjem Mesam-u i nakon toga 'gase' pomenutu grupu i posvećuju se isključivo komponiranju glazbe. Pored toga, bave se i glazbom za radio i TV reklame i jedni su od traženijih pop kompozitora.

Kopirati
Drag cursor here to close