Premijera

Bend Disident snimio novi singl posvećen Zemlji

Kultura / Glazba | 04. 04. 2016. u 13:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti singl benda 'Disident', pjesma 'Ekološka', svoju je radijsku premijeru imao danas u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja na drugom programu Hrvatskog Radija!

"Naša nova pjesma, jednostavno nazvana 'Ekološka' zbog tematike kojom se bavi, upravo je ispečena u 'Zg Zvuk' kuhinji producenta Hrvoja Prskala Vidre! Dok je ovako svježu i vruću preslušavamo, moram priznati da sam zadovoljan rezultatom.

Kao i uvijek do sada, Vidra je posložio sve instrumente u pjesmi da nepogrešivo odražavaju Disident zvuk. Od bubnja koji stvara savršenu bazu ritma, preko basa i gitara koje pumpaju i zajedno tvore prelijepe melodije, pa sve do klavira koji na refrenu ostavlja neizbrisiv trag!", komentira Sanjin Ban, frontmen 'Disidenta' i autor teksta novog singla.

"Ovim putem zahvaljujemo Karli, koja je autorica klavirske teme na refrenu, i Petri koja je istu snimila te, naravno, Vidri koji je predložio takav ritam i odveo nas u neke nove vode. Bez njih, refren ove pjesme nebi bio to što je...", kazao je Ban.

I dok novi singl kreće u osvajanje radijskog etera, 'Disident' su već započeli snimanje i pratećeg konceptualnog video spota, čija je premijera najavljena uoči Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja. Video produkciju potpisuje Vidokk Visuals.

'Disident' su započeli sa radom 2004. godine. Raznoliki u svom glazbenom izričaju, 'Disident' se samouvjereno kreću u rasponu od rocka i funka, pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećeni istražuju različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno su vrlo aktivni na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni.

Kopirati
Drag cursor here to close