VIDEO | Iz dalekog Maroka

Ana Rucner za Bljesak: Mostarci, očekuje vas nezaboravan doživljaj!

Rucner se za Bljesak.info javila iz dalekog Maroka te najavila spektakl.
Kultura / Glazba | 22. 04. 2022. u 10:20 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jako se veselim koncertu u Mostaru i predivnoj dvorani Kosače. Koncert koji ću održati spoj je zvuka klasike i Balkana te je vrlo dinamičan. S ponosom sviram s Romskim orkestrom Elvisa Bajramovića koji kad se popne na pozornicu nastaje nevjerojatna eksplozija svih mogućih emocija. Oni su ono sto meni klasičarki daje drugu dimenziju, onu istinsku notu, a publici nezaboravan doživljaj i sjajnu zabavu, kazala je za Bljesak.info Ana Rucner.

Naime, koncert Ane Rucner zakazan je za utorak 17. svibnja u dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača s početkom u 20:00 sati. Tim povodom Rucner se za Bljesak.info javila iz dalekog Maroka te najavila spektakl.

Gošća Hanka Paldum 

"Ovaj koncert je repriza nedavnog, vrlo uspješnog koncerta koji sam s njima održala u BKC-u u Sarajevu, a na pozornici će mi se pridružiti i Hanka Paldum sa svojim muzičarima gdje ćemo izvesti nekoliko lijepih sevdalinki, a cijelovečernji koncert prati sjajan bubnjar Marko Duvnjak", istaknula je Rucner.

Partner koncerta je poznati čapljinski brend Lasta, a upravo Rucner je na svečani način violončelom pomogla Lasti da ponovno poleti te se ta veza nastavlja i dalje.

Svoju publiku Rucner je prije nekoliko dana iznenadila suradnjom s Vladom Kalemberom i Srebrenim krilima u obradi svevremenskog hita "Ana", a skromno navodi kako je njezin dio bio samo "dodati malo romantike".

"Moj dio trajao je svega sat vremena, kada sam ušla u studio i odsvirala svoju dionicu jer ja sam ovdje samo instrumentalna gošća. Naglasak pjesme je na suradnji dva sjajna vokala, Vlade Kalembera kao nositelja cijele pjesme i njegovog kolege Darka Cape. Pjesma je zamišljena kao duet, a violončelo mu je samo dodalo malo romantike. Svakako, drago mi je da su me dečki pozvali da sviram i budem dio njihove lijepe priče", naglasila je za Bljesak.info Rucner.

Fokus na glazbi 

Na pitanje koliko je nemogućnost nastupanja u vremenu pandemije utjecala na njezino stvaranje Rucner odgovara: "Odavno već nastupam tako da period kada je sve stalo više niti ne pamtim. Niti želim iskreno", te nastavlja:

"Što god da bude bilo u budućnosti, bit će i na to ne možemo utjecati. Svakako sam mišljenja da treba živjeti sad, pustiti jučer i samo nježno, ali bez straha razmišljati o sutra".

Rucner ističe kako joj je za kredibilitet koji danas uživa trebao "cijeli život" te navodi kako u njezinu pozivu "nema kraja niti konačnog uspjeha".

Simpatije publike Rucner je 'zaradila' i činjenicom da vješto krije svoj privatni život te nastoji zadržati fokus na glazbi što u pojedinim situacijama nije bilo nimalo lako.

"Svoj privatan život ne komentiram niti u dobru niti u zlu jer sve situacije koje eventualno proživljavam događaju se u moja četiri zida te nastojim da tamo i ostanu", navela je za Bljesak.info.

Otvoreno o bulimiji i vjeri

Prije više od deset godina otvoreno je progovorila o borbi s bulimijom, a kako navodi i nakon desetljeća smatra da je to bila dobra odluka.

"Nikada nisam požalila jer je ova vrsta intime koju sam podijelila s javnošću imala dublji smisao, onaj koji može pomoći drugome", kazala je Rucner.

Foto: Danijel Galić / Ana Rucner

Također, Rucner je u više navrata otvoreno govorila i o značaju vjere u njezinu životu te za Bljesak.info istaknula kako se čovjek bez vjere 'lako pogubi'.

"Radije hodam sama s Bogom nego sama u mnoštvu bez njega, bilo to moderno ili ne. Čovjek koji je bez vjere lako se pogubi u ovom današnjem svijetu koji je vrlo prevrtljiv i promjenljiv. Svašta nas uče u raznim religijama, ali uče li nas da budemo dobri ljudi, da praštamo, da budemo ponizni te da pomognemo slabijem od nas samih? To je vjera, vjera nisu riječi nego naša djela", naglasila je Rucner.

Na pitanje što je ono na što je najponosnija u karijeri Rucner je rekla kako je to upravo "trajanje i to što nikada ne gubi želju za stvaranjem nečeg novog te u tome uživa". Ona navodi kako u karijeri ne žali ni za čime jer "sve što se dogodilo ili se trenutno događa je s razlogom".

Ponosna na predstavljanje BiH 

Osvrnula se ona na nastup na Eurosongu kada je s Dalal, Deenom i Jalom predstavljala BiH. Njihov nastup privukao je dosta pažnje javnosti, a kako navodi Rucner, pamti samo ono pozitivno.

"Ja se ne sjećam zamjerki, zaista. Za mene je Eurosong u društvu mojih prijatelja i kolega ostalo u jako lijepom sjećanju i ponosna sam što sam imala priliku biti dio tima", naglasila je.

Njihov nastup bio je posljednji nastup BiH na Eurosongu, a na pitanje bi li ponovila iskustvo te ponovno predstavljala BiH Rucner mudro odgovara:

"Ako mi se ukaže prilika, tada ću vam znati dato pravi odgovor".

Podsjetimo, svi ljubitelji glazbe svoje ulaznice za koncert Ane Rucner u Mostaru mogu kupiti na blagajni Kosače te u sustavu kupikartu.ba jer dobra zabava je zagarantirana.

Foto: Željko Koprolčec / Ana Rucner 
Kopirati
Drag cursor here to close