OKC Abrašević

Ana Ćurčin i Bend & Tale Quale nastupaju u Mostaru

Kultura / Glazba | 03. 05. 2017. u 12:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada kantautorica Ana Ćurčin sa svojim bendom i sastav Tale Quale nastupit će u OKC 'Abrašević', u četvrtak, 4. svibnja, s početkom u 21 sat.

Ana Ćurčin je kantautorica rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, koja živi i radi u Beogradu. Njena glazba je nježna i modna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluesom.

Ana aktivno svira od  prosinca 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu glazbu publika je mogla da čuje u Srbiji, regiji i širom Europe. Sudjelovala je na prestižnom „Waves Festivalu“ u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom 'Studiju 6' radio Beograda i predstavila publici novi bend (Goran Antović, Marko Cvetković i Blagoje Nedeljković, kasnije im se priključuje i gitarist Tomo Benzon).

U siječnju 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom „Sketches of Belonging“, a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, su pjesme „Remain Calm“ i „Unknown“. Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je suradnjom sa tradicionalnim Ansamblom „Kolo” i pjesmom „Lastavice, lasto” koja je objavljena krajem ljeta prošle godine, priopćeno je.

Tale Quale je bend iz Mostara, nastao u proljeće 2015. godine. Bend je promijenio mnoge formacije i instrumente te se trudi da različite karaktere i ukuse glazbe uklope u svoj zvuk, koji je spoj različitih žanrova i osjećanja. Prihvataju različite žanrove i ambijent te eksperimentiraju s različitim zvukom. Bend je prethodne godine nastupao na raznim festivalima i lokalnim klubovima, priopćeno je.

U siječnju, 2017. godine predstavljaju prvi album 'Stranac', singl 'Vrati se’ za koju je snimljen spot te pjesmu za projekat 'Hvala ti za ljubav' kao najavu za još neobjavljeni materijal.

Kopirati
Drag cursor here to close