NATO stožer

Amerikanci i OS BiH donirali glazbene instrumente školama u BiH

Svi instrumenti kupljeni su u BiH, a vrijednost donacije je preko 30.000 KM.
Kultura / Glazba | 31. 05. 2022. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka neprofitna organizacija Spirit of America u partnerstvu sa Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i NATO stožerom Sarajevo provodi projekt donacije glazbenih instrumenata učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Kao drugi korak u realizaciji ovog projekta, ovoga tjedna predstavnici organizacije Spirit of America posjetili su BiH i donirali glazbene instrumente glazbenim školama u Prijedoru, Bihaću, Mostaru, Stocu i Trebižatu.

Svi instrumenti kupljeni su u BiH, a vrijednost donacije je preko 30.000 KM.

Donacije su pratili i koncerti orkestra OS BiH i radionice za djecu i omladinu koja pohađa glazbene škole.

Završna donacija ovoga tjedna bit će Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu, gdje djeca dijele ljubav za glazbu  i kreativnost.

Cilj projekta je okupiti djecu iz cijele BiH kako bi unaprijedili svoje glazbeno obrazovanje i potaknuli njihovu kreativnost.

Također, pomaže i profesionalnom umrežavanju i duhu suradnje između profesionalnih glazbenika iz BiH i Sjedinjenih Američkih Država.

U sklopu glazbene edukativne radionice za djecu koja će se održati 31.5.2022 u Stocu u prostorima Gradske glazbe Stolac u 18 sati, bit će donirani instrumenti za Hrvatsku glazbu Mostar, HKUD Seljačka sloga Trebižat i Gradsku glazbu Stolac.

Kroz zajednički rad i interakciju sa djecom održat će se i mali koncert sudionika radionice zajedno sa pripadnicima Vojnog orkestra OS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close