Župa Stolac

Adventski koncert u Stocu  

Ovaj svečani koncert i ove će godine najaviti gradska zvona sa zvonika Pastoralno-duhovnog centra Trebinjsko-mrkanske biskupije u centru grada Stoca.
Kultura / Glazba | 21. 12. 2018. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtu nedjelju Došašća, 23. prosinca 2018. u 16,00 sati održat će se u Stocu tradicionalni Adventski koncert svih stolačkih i susjednih župa, Domanovića, Prenja, Aladinića, Rotimlje i Stoca. Koncert će biti u Centru grada kod božićnih Jaslica.

Svi sudionici koncerta doći će pola sata prije u Centar, a svi ostali do 16,00 sati. U Centru će se svaka župa predstaviti okupljenom mnoštvu preko župnih pjevačkih zborova koji će otpjevati po dvije adventske pjesme.

''Ako budemo imali i goste sa strane rado ćemo ih uključiti u naš program. Zatim će se čuti i „ Božićno veselanje“ stari način slavljenja Božića i predbožićnog vremena kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju'', navode organizatori koncerta.

Ovaj svečani koncert i ove će godine najaviti gradska zvona sa zvonika Pastoralno-duhovnog centra Trebinjsko-mrkanske biskupije u centru grada Stoca.

Poslije službenog programa stolački župnik don Rajko Marković zazvat će Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime će službeno završiti prigodni program. Nakon svečanog blagoslova bit će upriličen spektakularni „vatromet“, koji će sigurno obradovati sve nazočne.

''Poslije prigodnog vatrometa nastavit će se druženje i slavlje svega okupljenoga puka Božjega  u gradu na Bregavi. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se u nedjelju u 16,00 sati pridruže ovom sveopćem slavlju Adventa, Božića i božićnih blagdana, hrvatskog katoličkog puka stolačkoga kraja. Dobro došli'', priopćeno je iz Župe Stolac.

Foto: PR / Najava koncerta u Stocu
Kopirati
Drag cursor here to close