Pogledajte novi video

Adi Mulahalilović: Muzikanti iz cijeloga svijeta

Sarajevski kantautor Adi Mulahalilović objavio je video ''Muzikanti'' sa istoimenog albuma koji je dostupan na platformama iTunes i Amazon.
Kultura / Glazba | 21. 02. 2022. u 11:21 Bljesak.info
Adi Mulahalilovic Muzikanti

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevski kantautor Adi Mulahalilović (54), multi-platinasti autor i producent koji je dobar dio života proveo u Finskoj, Hrvatskoj i Kaliforniji, objavio je video ''Muzikanti'' sa istoimenog albuma koji je dostupan na platformama iTunes i Amazon.

Prava pjesma i priča u pravo vrijeme ima moć

''Vjerujem da prava pjesma i priča u pravo vrijeme ima moć da izliječi srce i oplemeni dušu, unese svjetlo i razumijevanje među ljude. Pokušavam je napisati i donijeti zrno optimizma i ljubavi. Tako trošim svoje jedino pravo bogatstvo - slobodno vrijeme. I to me veseli i zabavlja'', kaže Adi.

Na ovome potpuno akustično snimljenom albumu možemo čuti neke od najboljih svjetskih solista, od madridske do brazilske, kolumbijske i argentinske filharmonije, zatim tamburaške, flamenco i gypsy jazz virtuoze, kao i neke latino-američke instrumentaliste iz 2. i 3. generacije naših iseljenika.

Svi su predstavljeni u najavnom video snimku “Muzikanti”.

''Album Muzikanti je kompilacija pjesama koje su sazrele zajedno sa mnom. Najstarija pjesma Tambura je nastala 1995. u Sarajevu pod opsadom. Trebao ju je otpjevati moj brat, ali nije bilo sreće. Godinama sam nosio ovaj album sa sobom po svijetu, dopisivao i kompletirao u mom kalifornijskom domu pod opsadom pandemije. Izabrao sam 10 pjesama koje sam snimio uz muzikante sreće iz cijeloga svijeta sa energijom ljubavi. Tu energiju sada dijelim sa radošću'', dodaje Adi Mulahalilović.

Kantautor debitant

Ističe kako je postao kantautor u petoj deceniji života.

''I to je po meni najveća titula koju neklasični muzikant može zaraditi u životu. Želim publici ostaviti ove pjesme potpuno akustično, onako kako ih izvode starinski majstori. Imao sam sreću u životu da obiđem svijet i sretnem neke od najboljih koji me i prate na ovome albumu. Nadam se da će album zaživjeti i ostati da se vrti kad je slavlje i veselje”, kaže na kraju Adi Mulahalilović.

Linkovi su dostupni na www.adimulahalilovic.com

Kopirati
Drag cursor here to close