Duo

Mostar obilježio praznik glazbe

Danas se taj praznik obilježava u više od 100 zemalja širom svijeta.
Kultura / Glazba | 23. 06. 2019. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U galeriji 'Mujaga' u Mostaru obilježen je La fete de la Musique - Praznik glazbe uz nastup bosanskohercegovačke umjetnice Merite Bavčić i španjolskog flamenco virtuoza Jeronima Maye.

La fete de la Musique - Praznik glazbe se obilježava od 1982., a nastao je kao inicijativa Ministarstva kulture Francuske. Danas se taj praznik obilježava u više od 100 zemalja širom svijeta.

Pozdravnu riječ je imao zamjenik direktora Francuskog instituta Raid Faure Abu Zaideh.

"Praznik glazbe u Mostaru, Francuski Institut proslavlja zajedno sa Mostar Gypsy Festivalom. Posebno nam je drago da u objektu koji je izgradio nekadašnji gradonačelnik Mostara Mujaga Komadina za putnike namjernike, predstavljamo dva putnika Meritu Bavčić i Jeronimo Maye-u koji su napravili fuziju flamenca, sevdaha i francuske šansone", izjavio je Abu Zaideh.

Ovaj koncert okupio je znatan broj ljubitelja flamenca i sevdaha, a zainteresiranost i oduševljenje nisu krili ni brojni turisti koji su se slučajno zatekli na lokaciji koja povezuje Titovu ulicu, mostarsku Tepu i Stari dio grada, odnosno lokalitetu galerije 'Mujaga'.

Kopirati
Drag cursor here to close