Četvrti studijski album

Divanhana objavila novi album ''Zavrzlama''

Ova muzička poslastica sa sobom donosi 11 novih pjesama, a kako su ranije najavljivali iz ovog popularnog sastava, novo diskografsko izdanje predstavlja i novu eru u njihovoj bogatoj karijeri koja će biti obilježena autorskim stvaralaštvom.
Kultura / Glazba | 28. 01. 2022. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od četiri godine rada, muzicirajući i komponujući s umjetnicima širom Europe i svijeta, bosanskohercegovački bend Divanhane danas je službeno objavio novi, četvrti studijski album simboličnog imena "Zavrzlama".

Ova muzička poslastica sa sobom donosi 11 novih pjesama, a kako su ranije najavljivali iz ovog popularnog sastava, novo diskografsko izdanje predstavlja i novu eru u njihovoj bogatoj karijeri koja će biti obilježena autorskim stvaralaštvom.

"Željeli smo napraviti konceptualni album, gdje ćemo kroz prizmu sevdalinke, prikazati sve stilove koji su, kasnije kroz godine, s tog izvora potekli i teku do dan danas. Tako su na albumu zabilježene dvije tradicionalne pjesme: Stade se cvijeće rosom kititi i Oj, curice, dvije starogradske Zarasle su staze ove te pomalo zaboravljena Penavina „Sarajčice, hajdemo“, onda dvije kafanske „Opa Opa“ od Luisa te „Peno“ od Šabana Bajramovića, te na koncu pet autorskih kompozicija našeg sastava za koje smo inspiraciju vukli sa nepresušnog izvora prethodno nabrojanih pjesama i muzičkih stilova, te ih brusili kao dragi kamen do oblika koji na Zavrzlami prezentiramo našoj cijenjenoj publici", izjavio je Nedžad Mušović.

Album je sniman neposredno pred početak pandemije, februara 2020. godine u muzičkom studiju Metro u Ljubljani u suradnji s eminentnim slovenskim producentom Janezom Križajem, te naknadno produciran u Sarajevu u suradnji s dugogodišnjim suradnikom benda Borjanom Miloševićem. Zavrzlamu su svojim notama oplemenili umjetnici s raznih krajeva svijeta kao što su Carlitos Yoder (Argentina), Danica Krstić (Srbija), Lakiko (Švicarska), Duygu Demir (Turska), Goran Bojčevski (S. Makedonija), Ivan Bobinac i Iwan Josipović (Hrvatska), te Rok Nemanič i Klemen Bračko (Slovenija).

"Zavrzlama su naši životi u Bosni i Hercegovini, koji su toliko zapetljani i zamršeni utjecajima različitih tradicija, religija, običaja i kultura. Zavrzlama su naše rijeke, njihove pritoke i potoci, koje stežu naša brda i planine u čvor pa su se izvile tako visoko da s njih vidiš haman cijelu planetu. Zavrzlama je i naš sevdah u koji je zapetljan instrumentarij donošen s istoka i zapada, ritmičke strukture s različitih krajeva svijeta, lirika s dozom Ljubavi, dozom šale, dozom tragedije. Zavrzlama je na koncu muzika ovog albuma", izjavio je Neven Tunjić.

Album je za worldwide tržište objavila njemačka izdavačka kuća CPL Music, dok je izdanje za regionalno tržište preuzela beogradska Multimedia Music.

Zavrzlamu već od danas možete preuzeti putem mnogobrojnih servisa za digitalnu prodaju na idućem linku https://bfan.link/zavrzlama

Kopirati
Drag cursor here to close