Bunski kanali

Divanhana nam je poklonila sevdah s Neretve

Nezaboravne momente ovjekovječismo notama jedne od najljepših sevdalinki s kršnog podneblja "Duni vjetre malo sa Neretve".
Kultura / Glazba | 15. 09. 2020. u 08:20 Bljesak.info
Divanhana - Duni vjetre malo sa Neretve

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački sevdah bend sinoć je svim poštivateljima njihove muzike, putem društvenih mreža, poklonio neobičnu izvedbu poznate hercegovačke sevdalinke "Duni vjetre malo sa Neretve".

"Prilikom nedavne posjete Hercegovini, iskoristismo priliku da duše i srca okrijepimo u neodoljivo divnom šumu spajanja dvije iskonske ljepote naše zemlje; Neretve i Bune. Nezaboravne momente ovjekovječismo notama jedne od najljepših sevdalinki s kršnog podneblja "Duni vjetre malo sa Neretve". Nadamo se da ste dobro, sretno, zdravo i sito. Volite se, budite voljeni, jedite čokoladu, širite sevdah. Volimo vas plaho", napisali su na svojem Facebook profilu.

Video je sniman za potrebe međunarodne organizacije “Riverwatch” posvećene zaštiti rijeka i vodotoka Balkana, te borbi protiv eksploatacija voda. Cilj kampanje je širenje svijesti o alarmantnim planovima izgradnje preko 3000 malih hidroelektrana na rijekama na široj teritoriji Balkana, od kojih je u Bosni i Hercegovini preko 400 planirano ili je već u izgradnji.

Rijeke Balkana su jedine preostale divlje rijeke u Europi. Njihova sloboda znači dostojanstven život za građane Bosne i Hercegovine, kao i cijele regije Balkana.

Pridružite se kampanji možete putem web stranice se i vi kako bismo sačuvali PLAVO SRCE EUROPE.

Kopirati
Drag cursor here to close