VaSduh

6. MWMF - Sofisticirani koncert Mare i benda

Kultura / Glazba | 31. 07. 2012. u 10:51 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 6. Mostar World Music Festivalu desio se dugoočekivani koncert Sanela Marića Mare i prijatelja. Kultni album VaSduh publika je pažljivo slušala doživljavajući stihove Šantića, Dizdara, Šimića uz Marinu glazbu, intenzivnije, drugačije, intimnije.

Ovaj koncert je potvrdio da je Sanel Marić veliki kreativac, pun pozitivnog naboja pretočenog u male, sitne harmonijske detalje koji vam istovremeno i nježno i jako diraju najskrivenije dijelove bića.

Pored VaSduha, Mara je premijerno izveo i nove autorske pjesme koje su pečat mišljenju da je najkvalitetniji kantautor ovih prostora.

Mara i bend su spremni za svjetske metropole i najprestižnije klubove. Ovo što smo mi noćas doživjeli je privilegija, bili su komentari svih prisutnih, među kojima je bilo i stranaca, koji su glazbenike dugim aplauzom vratili na bis.

Inače, VaSduh se našao na dokumentarno umjetničkom filmu Srce Hercegovine – Na tromeđi tradicije, sadašnjosti i budućnosti. Prije koncerta promoviran je istoimeni projekt koji je pionirska ruta kulturnog turizma u BiH, jedinstvena po tome što je obilježena piscima, pjesnicima i putopiscima iz Konjica, Mostara, Stoca, Čapljine i Trebinja. Film je doživio svjetsku premijeru na Notting Hill Gateu u Londonu u organizaciji Prijatelja World Music Centra, kojima je organizacija dodijelila Zahvalnice i Priznanja za izuzetan doprinos u afirmaciji našeg kulturno povijesnog nasljeđa u Engleskoj.

Sve u svemu, publika će zasigurno pamtiti ovaj sofisticirani koncert, na otvorenoj sceni Cluba Aleksa, u lijepom, prirodnom hercegovačkom ambijentu, dok su Mari i bendu prateći vokali bile krošnje smokve, šipka i cvijeća uz ljetni povjetarac sa Neretve, pod dirigentskom palicom gospodina mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close