Predstavljamo žiri

Zvučna i značajna imena ocjenjuju autore WHFesta

Selektori su odabrali devet bendova, 20 kratkih filma, 25 kratkih priča te devet likovnih umjetnika...
Kultura / Flash | 01. 08. 2019. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 526 prijavljenih radova u filmskom, glazbenom, likovnom i književnom dijelu West Herzegowina Festa, selektori su odabrali devet bendova, 20 kratkih filma, 25 kratkih priča te devet likovnih umjetnika koji će se natjecati za festivalske nagrade.

O najboljima će odlučiti žiri kojeg čine zvučna i značajna imena iz svijeta umjetnosti.

Ovogodišnji žiri u likovnom dijelu čine velikan moderne umjetnosti Braco Dimitrijević, profesor širokobriješke Akademije Svetislav Cvetković  te crnogorski umjetnik Zdravko Delibašić.

Glazbeni žiri čine slikar i glazbenik Ivica Propadalo, glazbenik Ivan Huljić, glazbenik i glazbeni djelatnik Miljenko Puljić, Ivan Galić Ivećko, jedan od pokretača festivala  te Zlatko Gall, koji će u sklopu festivala predstaviti i svoju knjigu ''Splitska dica'', koja govori o splitskoj glazbenoj sceni.

Filmski žiri čine redatelj i scenarist Nevio Marasović, sveučilišni profesor i veliki poznavatelj filma Ivo Čolak te hrvatska glumica Klara Mucci.

O najboljim kratkim pričama odlučivat će makedonska književnica Rumena Bužarovska, mostarski književnik Marko Tomaš te pisac Almin Kaplan iz Stoca.

Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet, najbolji bend nagradit će Jägermeister, a Levi's odabrati i nagraditi najbolji styling, UniCredit Bank nagradit će likovnog umjetnika, a pokrovitelj natječaja za kratku priču je portal Bljesak.info.

Prvog dana festivala, koji se održava do 3. kolovoza, nakon natjecateljskog dijela, nastupit će Parni valjak koji u Širokom Brijegu svira nakon 30 godina.

Drugog dana festivala, nakon predstavljanja knjige 'Splitska dica' u Summer Garden Baru, uslijedit će natjecateljski program u glazbenoj i filmskoj konkurenciji, a večer će koncertima zatvoriti Who See i Galija.

Treći festivalski dan rezerviran je za književni program Kratka priča o kratkoj priči, a nakon bendova i filmova u konkurenciji te nakon vijećanja žirija, uslijedit će predstavljanje pobjednika. Festival će zatvoriti koncert Prljavog kazališta.

Kopirati
Drag cursor here to close