"Sramim se"

Zvijezda ruskog baleta napustila Boljšoj balet

Smirnova, čiji djed je Ukrajinac, napisala je na Telegramu da je "protiv rata svim dijelovima svoje duše".
Kultura / Flash | 17. 03. 2022. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olga Smirnova zvijezda ruskog baleta, napustila je poznatu i uglednu baletnu kuću u Moskvi Boljšoj balet zbog ruske invazije na Ukrajinu, prenosi CNN.

Dala je otkaz zbog ruske agresije i umjesto u Moskvi plesat će za nizozemski nacionalni balet u Amsterdamu.

Smirnova, čiji djed je Ukrajinac, napisala je na Telegramu da je "protiv rata svim dijelovima svoje duše", prenosi Index.hr

"Nikad nisam mislila da ću se sramiti Rusije. Uvijek sam bila ponosna na talentirane Ruse, na naša kulturna i sportska dostignuća. Ali sada osjećam da je povučena crta koja razdvaja prije i poslije", napisala je u izjavi koju je objavio nizozemski nacionalni balet.

"Boli me što ljudi umiru, što gube krovove nad glavom ili su prisiljeni napustiti svoje domove. A tko bi prije nekoliko tjedana pomislio da će se sve to dogoditi? Možda nismo u epicentru vojnog sukoba, ali ne možemo ostati ravnodušni na ovu globalnu katastrofu", dodaje Smirnova, koja se prestižnom Boljšoj baletu pridružila još 2011. godine.

Njezina objava slijedi nakon više od tjedan dana otkako su druga dva člana Boljšoj baleta, brazilski solist David Motta Soares i talijanski plesač Jacopo Tissi, dala otkaz. Tissi je rekao da zbog ruskih postupaka "nije više u mogućnosti nastaviti karijeru u Moskvi" te je dodao da nikakav rat ne može biti opravdan.

Kopirati
Drag cursor here to close