Promocija

'Život' promoviran u Mostaru

Kultura / Flash | 14. 05. 2017. u 19:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi broj časopisa 'Život' promoviran je u Ćorovića kući, s početkom u Mostaru. Novi broj časopisa promovirali su Almir Bašović i Muamer Kodrić.

Novi broj književnog časopisa 'Život' donosi niz zanimljivih priloga. Broj otvara intervju sa našim uglednim piscem Dževadom Karahasanom. U skladu sa tradicijom časopisa, akcenat je na tekućoj bh. književnoj produkciji.

Osim tekstova već afirmiranih pisaca poput Zlatka Topčića ili Hadžema Hajdarevića, i u ovom broju svoje mjesto su našli mladi bh. pisci.

Časopis je sa radom počeo 1952. godine, a izdavanje je zaustavljeno. Izdavanje časopisa ponovno je pokrenuto 2007. godine. Prati bh. produkciju, a u izdanju Društva pisaca BiH od njenog osnivanja.

Dramski pisac, književnik i profesor sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu Almir Bašović, na čelu je novog uređivačkog tima 'Života', časopisa za književnost i kulturu, kojeg izdaje Društvo pisaca Bosne i Hercegovine.

U skladu sa uvjerenjem redakcije o važnosti prevoda za jednu kulturu, u ovom broju časopisa predstavljeni su pjesnici i pripovjedači u prijevodima sa ruskog, arapskog, francuskog, talijanskog, engleskog, slovenskog, perzijskog i katalonskog jezika.

Također, i ovaj broj donosi veliki broj prikaza knjiga naših pisaca i knjiga prevedenih na naš jezik. U rubrici 'Govor drugih', namijenjenoj predstavljanju suvremenih tokova u svjetskoj književnosti, časopis donosi pregled najzanimljivijih autora iz iranske književnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close