Žene koje ne šute

'Žene s mudima' predstavile knjigu 'Dosjei' Marine Radoš

Kultura / Flash | 22. 02. 2017. u 19:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žene koje ne šute, ili, kako ih je autorica nazvala, ''žene s mudima'' u srijedu navečer su se okupile u HKD Herceg Stjepan Kosača kako bi predstavile novu knjigu 'Dosije' autorice Marine Radoš.

Riječ o zbirci kolumni, kratkih priča u sedam dosjea, iz sedam razdoblja autoričina života.

''Ova knjiga nije imala namjeru postati knjiga, jer nije nastajala kronološki nego sam je skupljala sa svih strana svog života'', izjavila je Radoš novinarima uoči predstavljanja.

Naglasila je kako su najvažnije poruke knjige ljubav, hrabrost i zajedništvo te kako vjeruje da će se ljudi nakon čitanja ohrabriti na ljubav, zajedništvo i prijateljstvo.

Anita Martinac jedna od promotirca, reka je kako se doista osjeti satisfakcija kada se zatvore korice ove knjige, jer Marina piše sa srcem.

''Iznimno cijenim svaki trud makar ostao i na pokušajima pisanja. Ali želim reći da šund, kič i vulgarizmi u pisnaju, kojima se pokušava skrenuti pozornost na sebe, su alati koji omogućavaju kratkotrajne uspjehe. Da odmah razjasnimo toga nema ovoj knjizi. Voljela bih pročitati Marinin prvi roman, jer još nažalost nisam imala prigodu, ali sam sigurna sda ću uočiti njen rast i zrenje u radu'', rekla je Anita Martinac, naglašavajući kako pisanje zahtjeva ispunjeno srce, ''jer se ne može ni 'kucati' przana srca, a Marina je zaista pisala srcem''.

Novinarka Biljana Jakić, također jedna od promotorica, ocijenila je knjigu priručnikom za ljubav, kojeg mogu čitati majke, kćeri, prijateljice.

''Ova će nam knjiga sigurno pomoći na putu gdje se mi tražimo, a to je put za ljubav'', kazala je Jakić.

Inače, Anita Martinac, Biljana Jakić i Martina Mlinarević Sopta, zajedno su s autoricom Marinom te ostalim izabranim damama s književne, glumačke i pjevačke hercegovačke scene priuštile kompleksan kulturni događaj.

Marina Radoš rođena je 1990. godine u Tomilavgradu. Novinarka je, pjesnikinja i spisateljica. Živi i radi u Splitu.

Kopirati
Drag cursor here to close