šantićev duh živi

Završen Šantićev festival djece pjesnika 2016.

Kultura / Flash | 02. 02. 2016. u 18:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hana Trtovac iz Novog Pazara osvojila je prvo mjesto na Trećem međunarodnom Šantićevom festivalu djece pjesnika 2016. koji se održavao u Mostaru.

Drugo mjesto osvojila je Iris Dugalić, treće mjesto osvojio je Lav Lukić, dok je četvrto mjesto pripalo Anastasiji Đokić.

Generalni tajnik Srpskog prosvjetnog kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta" Goran Kosanić, u izjavi za Fenu potvrdio je dobitnike nagrada na festivalu. Kosnaić je u danas izrazio zadovoljstvo što Šantićev duh i dalje živi, kako u Mostaru i BiH, tako i izvan granica BiH.

"S velikom radošću mogu reći da je ovaj festival u potpunosti pokazao kako možemo sa mladim snagama puno napraviti i napredovati. Ti mladi pjesnici su ambasadori ljubavi i kulture koji mnogo znače našem gradu. Oni nam ulivaju novu snagu za bolji život", prenijela je Srna Kosanićeve riječi.

Naglasio da "Prosvjeta" čuva sjećanje na Aleksu Šantića i njegov život.

Alma Fazil Obad, savjetnica za kulturu u Gradskoj upravi Mostara i član žirija festivala, u svom govoru je istaknula da je Aleksa Šantić sinonim za Mostar, te da su njegova ljudskost, plemenitost i način na koji je usrećivao ljude ovoga grada vrijednosti koje će se i dalje pamtiti.

Tijekom dva dana, koliko je trajao festival, djeca pjesnici imali su priliku da razgovaraju sa članovima žirija, u Omladinskom kulturnom centru Abrašević bila je upriličena večer poezije, kao i Rock zabavni program. Položili su cvijeće na mauzolej Osmana Đikića te na grobove Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića. Također, djeca pjesnici su posjetili i Osnovnu školu Mujaga Komadina.

Na ovogodišnji Festival pristiglo je 860 radova, od čega je stručni žiri odabrao 15 radova.

Treći međunarodni Šantićev festival djece pjesnika 2016. održavao se u organizaciji Srpskog prosvjetnog kulturnog društva "Prosvjeta".

Kopirati
Drag cursor here to close