'20 godina – cijeli život

Zalog za bolju budućnost: Dobre priče s dobrim ljudima

Kultura / Flash | 30. 12. 2015. u 10:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 20 godina mira u Bosni i Hercegovini, u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost provedena je kampanja '20 godina – Jedan cijeli život', koja je promovirana putem digitalnih medija i koja je ostavila izuzetan dojam na ljude u BiH.

Protagonisti kampanje su osobe koje su dosad izravno ili neizravno sudjelovale u aktivnostima projekta PRO-Budućnost.

''Sve što želimo u našem gradu su dobre priče s dobrim ljudima'', poruka je Muamera iz benda AFERA koji su ovim projektom s porukom 'Odgovornost je budućnost' željeli nadići svakodnevnu percepciju života u Srebrenici i poslati poruku da je vrijeme da se čuju i promoviraju pozitivne priče.

Poruke mira i prijateljstva, sudjelujući na javnim govorenjima i pričajući svoju priču, poslali su i tri bivša logoraša koja i danas 'nastavljaju slušati i razumijevati jedni druge'.

''Bez ikakvog licemjera mogu reći da sam ja danas ponosan čovjek što imam prijatelje u cijeloj Bosni i Hercegovini na koje ne gledam jesu li srpske, bošnjačke ili hrvatske nacionalnosti'', poručio je bivši logoraš Amir Omerspahić.


Svoj doprinos i pozitivne priče pod nazivom 'Nastavimo razumijevati bogatstvo naše različitosti' podijelila su i tri vjerska službenika iz Sanskog Mosta koji su postali prijatelji projekta zahvaljujući prije svega Centru za izgradnju mira Sanski Most.

''Moja vjera poštuje sve ljude, druge i drugačije, želim vam mir i dobro'', poručio je ovim putem sanski župnik Fra Ivica Matić.


Da ovaj projekt prepoznaje istinsku pokretačku snagu procesa pomirenja u našem društvu u različitim skupinama ljudi potvrdila je i direktorica projekta PRO-Budućnost Majda Behrem-Stojanov.

''Sudionici ovog projekta su mladi, vjerske zajednice i bivši logoraši, kojima je ovom prilikom, kroz kampanju, omogućeno da se čuju njihove iskrene poruke građanima naše zemlje. Pored njih, u projektu su sudjelovale i nevladine organizacije, žene, neformalne grupe, ključni donositelji odluka – ukratko, svi koji mogu iz svoje perspektive doprinijeti da mir koji je prisutan u BiH postane trajni prosperitetni mir kao zalog za bolju budućnost'', zaključila je Behrem – Stojanov.

 

Kopirati
Drag cursor here to close