izložbe

‘Voljenom gradu za 14. februar’: Mostarski umjetnici nude dijalog i komunikaciju

Kultura / Flash | 12. 02. 2015. u 13:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru programa obilježavanja 70-godišnjice oslobođenja Mostara od fašizma 1945-2015. u galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba likovnih radova članova Udruženja umjetnika Mostara. Na izložbi pod nazivom “Voljenom gradu za 14. februar” sudjelovalo je 16 autora svih generacija. Tom prilikom je rečeno da umjetnici preko svojih radova nude dijalog i komunikaciju koji su danas potrebniji nego ikad s obzirom na još uvijek izraženo međusobno nepovjerenje građana zbog ratnog konflikta.

Slike predstavljaju refleks na aktualni trenutak, preko njih se materijalizuju unutrašnje turbulencije autora. Rečeno je da izložba obogaćuje sve posjetitelje, izaziva ugodne osjećaje ali i zabrinutost zbog nemogućnosti pronalaska izlaza iz moralne krize koja je evidentna.

Članovi Udruženja umjetnika Mostara tradicionalno za ovakve i slične prilike priređuju kolektivne izložbe želeći širu kulturnu javnost upozoriti na postojanje snaga s kojima se mora računati u procesima koje vode ka demokratizaciji društva.

Na izložbi su sudjelovali: Anel Pala, Mustafa Šoše, Salko Batlak, Florijan Mićković, Anel Jakirović, Merima Ivković, Zarifa Velić, Alica Jakirović, Đani Jakirović, Š. Vejzović, Zlatko Batlak, Nusret Velić, Esma Čevra Šabić, Jagoda Serdarević, Salko Honđo i Adnan Batlak. Posjetitelji će imati prilike pogledati izložbu tijekom narednih sedam dana.

Kopirati
Drag cursor here to close