Spasenje

Vladika Grigorije u Nevesinju: Slavimo ponovni dodir smrtnog sa besmrtnim

Kultura / Flash | 06. 01. 2016. u 14:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegovo presvećenstvo episkop zahumsko – hercegovački i primorski Grigorije održao je u utorak navečer u Gradskoj galeriji u Nevesinju predavanje na temu 'Susret Boga i čovjeka'.

Ovaj događaj je organizirala Crkvena općina Nevesinje povodom predstojećeg praznika Kristovog rođenja – Božića. Predavanje je izazvalo veliko interesovanje građana.

Vladika Grigorije je rekao da Božić nije samo praznik na bazi običaja i predanja nego i praznik istine i spasenja. "Suština praznika je da nas spašava od onoga od čega svi strepimo, a to je smrt", istaknuo je Grigorije, dodavši da ne postoji ništa snažnije u čovjeku od želje za životom.

"On besmrtni Bog silazi i u krajnjem smirenju postaje čovjek, i ulazi u ovaj svijet da bi omogućio da dođe do sjedinjenja između smrtnog i besmrtnog, a posljedica toga je da bude spasenje smrtnog čovjeka od besmrtnog Boga", naglasio je Vladika.

Grigorije je rekao da na Božić ne slavimo samo rođenje Bogomladenca, nego slavimo taj ponovni dodir smrtnog sa besmrtnim i zbog toga je taj događaj početak spasenja, prenosi radio Nevesinje.

Svim vjernicima poželio je sretan praznik uz poruku da je najvažnije da ljudi međusobno dijele radost Božića, radost susreta Boga i čovjeka i radost sjedinjenja Boga i čovjeka.

Kopirati
Drag cursor here to close