Reakcija

Vladika Grigorije: Moje poruke su čuli oni koji su trebali čuti

Kultura / Flash | 20. 08. 2016. u 12:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegovo presvećenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije izjavio je Srni da uopće nije važno je li tijekom njegove besjede povodom Preobraženja, kod Spomenika oslobodiocima na Trgu slobode u Trebinju, mikrofon bio namjerno isključen ili ne, već je važno da je okupljeni narod čuo njegovu poruku mira, zajedništva, ljubavi i preobražaja.

Vladika Grigorije je rekao da za dobronamjerne riječi i riječi Evanđelja nisu potrebna nikakva pojačala i ozvučenja, jer one imaju odjek i ako se tiho izgovore.

"Nipošto, nikome i nikada ne činite nikakvo zlo, pa ni onome koji to vama čini. Budite uvijek stameni, stabilni i hrabri. Ja uopće nisam neki opasan čovjek da mi se mora isključivati mikrofon, niti se bavim politikom na takav način", kaže vladika Grigorije.

Vladika je istaknuo da je njegovo bavljenje politikom samo u onoj mjeri koliko može da pomogne, a da 'nikada kao i naš Gospod ne bi pitao tko je u kojoj partiji, koje boje je kože, ni koje je vjere', prenosi Srna.

"Zato je važno da se saberemo u duhu i u srcu, da budemo hrabri i da volimo i one koji nas ne vole, jer jedino tako ćemo spriječiti da se mržnja širi. Ako mi na mržnju odgovaramo mržnjom, na kukavičluk strahom, onda se on samo širi, a ako na mržnju i zlobu odgovaramo dobrotom onda je ona uvijek pobijeđena i nemoćna", poručio je vladika Grigorije.

On je naglasio da uvijek treba da od ljudi izaberemo ono što je najbolje i da imamo razuma i uma da odbacimo ono što nije dobro.

"Moja poruka je jasna i ona je sigurno došla do svakog čovjeka - da se naša leđa okreću zlu, a naša lica Bogu. To je sva naša mudrost i naša poruka. Tko hoće naše lice da okrene zlu, pa makar i na silu u tome neće uspjeti", poručio je vladika Grigorije.

On je naveo da je tužno i promašeno provesti život baveći se vađenjem i bacanjem trunja u oči bližnjega, a nikada ne podići pogled i ne vidjeti ocean Božije milosti.

Kopirati
Drag cursor here to close