Odluke

Vlada FBiH za Narodno pozorište Mostar izdvojila 60 tisuća KM

Kultura / Flash | 03. 09. 2014. u 16:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada donijela je četiri odluke o izdvajanju sredstava iz 'Tekuće rezerve Vlade Federacije' Proračuna Federacije BiH za 2014. godinu. Prvom je Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata odobreno izdvajanje 200.000 konvertibilnih maraka na ime sufinanciranja troškova završetka zgrade sa stanovima za borce u Bihaću.

Iznos od 500.000 KM odobren je istom ministarstvu na ime nabavke putničkih automobila za stopostotne ratne vojne invalide prve grupe. Vlada je, ujedno, zaključila da i u 2015. godini bude odobren ovaj iznos za iste namjene.

Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije Vlada je odobrila izdvajanje 150.000 KM na ekonomski kod 'Subvencije javnim poduzećima'. Sredstva su predviđena za prevazilaženje problema blokade računa i nastavka provođenja plana konsolidacije gospodarskog društva 'Unis Pretis' d.o.o. Sarajevo.

Namjena 60.000 KM izdvojenih Federalnom ministarstvu kulture i sporta je financijska podrška Javnoj ustanovi Narodno pozorište u Mostaru za izmirenje duga po osnovu neplaćenih doprinosa za 2009. godinu, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close