Pomozimo zajedno!

Više od tisuću ljudi uživalo u humanitarnom koncertu ispred širokobriješke crkve

Kultura / Flash | 20. 07. 2015. u 20:43 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak je u dvorištu crkve Uznesenja BDM u Širokom Brijegu održan humanitarni koncert duhovne glazbe, pod nazivom ''Pomozimo zajedno'', povodom proslave trećeg rođendana Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać.

Više od tisuću posjetitelja uživalo je u izvedbama Zorice Kondže, Ivana Mikulića, Tibie i Petre Mandić, fra Zvonimira Pavičića, Stjepana Lacha, fra Marina Karačića i Lucije Zovko. Ulaz je bio slobodan, a posjetitelji su svoje dobrovoljne novčane priloge mogli ostaviti u kutije postavljene na nekoliko štandova gdje su radili brojni volonteri.

Prije samih izvedbi, voditeljica programa, novinarka s HRT-a Ana Tomašković, predstavila je rad HUMH-a te se zahvalila sponzorima, donatorima i medijima. Na pozornici su se izmijenjali predsjednik i dopredsjednica Udruge, Ivan Soldo i Nives Skoko Žanić, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević te gvardijan Franjevačkog samostana Široki Brijeg fra Tomislav Puljić, koji su se u svojim govorima zahvalili svima na podršci Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać.

Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega. Na kraju koncerta prikazan je film o radu Udruge te su gosti pozvani na svečani domjenak. 

Radu ove Udruge možete pomoći pozivom na broj 17000 i time donirati 2 KM. Inače, Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać pomaže svim osobama sa zdravstvenim poteškoćama koji dolaze na liječenje u Zagreb, a pri tome im Udruga osigura putne troškove, smještaj te prijevoz i svu potrebnu pomoć po Zagrebu. 

Bljesak.info je medijski pokrovitelj koncerta.

Kopirati
Drag cursor here to close