Najavljujemo

Vir kod Posušja i ove godine obilježava Dan domovinske zahvalnosti

U Viru kod Posušja tradicionalno se obilježava Dan domovinske zahvalnosti uz dvodnevni program, 4. i 5. kolovoza 2019.
Kultura / Flash | 01. 08. 2019. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 4. i ponedjeljak 5. kolovoza 2019. u Viru pored Posušja bit će održana svečanost povodom Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja.

Organizacijski odbor ove manifestacije objavio je program svečanosti.

4. kolovoza 2019.

Domovini vjernim, u vjeri postojani naziv je programa u sklopu kojega se 4. kolovoza na uočnicu Danu pobjede, domovinske zahvalnosti i Danu hrvatskih branitelja na prigodne načine prisjećamo ljudi i događaja koji su na osobit način ostavili značajan trag u povijesnom hodu hrvatskog naroda.

Program započinje u nedjelju u 19 sati kada će biti službena sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u kapelici Isusova uskrsnuća na groblju u Viru koju će predvoditi prof. dr. don Mladen Parlov uz koncelebraciju mjesnog župnika don Ilije Drmića.

Nakon svete Mise u 20 sati u velikoj dvorani OŠ Franice Dall’era bit će riječi o knjizi biskupa Ratka Perića Nada koja ne postiđuje, u kojoj se govori o bl. Alojziju Stepincu kao i knjizi Ivicae Šarca, Metastaze jedne revolucije, koja govori o partizanskom zauzimanju Hercegovine i zločinima koji su tom prigodom počinjeni.

O knjigama će govoriti prof. dr. Ivica Šarac i prof. dr. Božo Goluža.

5. kolovoza 2019.

U ponedjeljak, u 13:30 bit će položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Viru.

U 15 sati slijedi svečano otvaranje proslave Dana domovinske zahvalnosti u Viru, nakon čega slijedi sportsko-zabavni program.

U večernjim satima nastupaju tamburaši.

Kako najavljuju organizatori iz mjesne zajednice u Viru Organizacijski odbor ove je godine dodatno obogatio program.

Očekuje se:

  • Nastup HKUD-a VRISAK
  • Natjecanje gangaša i guslara i natjecanja u starim športovima: bacanju kamena s ramena, skoku udalj s mjesta i obaranju ruke.
  • Novoosnovana udruga VUM - Vir udruga mladih osmislila je Igre za mlade


Prijave za natjecanje primaju se  na dan proslave. U sklopu proslave održat će se i tradicionalna klorida u dvije kategorije s vrijednim nagradama.

Od 20:30 program se nastavlja uz tamburaški sastav u kojem nastupa Branko Polić i grupa Kings iz Pleternice, navodi se u priopćenju Organizacijskog odbora ove manifestacije.

Kopirati
Drag cursor here to close