Kino

VIDEO | Viking – veliko rusko filmsko čudo

Kultura / Flash | 13. 01. 2017. u 12:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povijesna drama 'Viking' prvi je ruski film koji je dospio među deset ostvarenja s najvećom zaradom na blagajnama u svijetu, ostvarenom tijekom vikenda.

'Viking' je od 5. do 8. siječnja zaradio 6,7 milijuna dolara i tako pretekao Skrivenu ljepotu s 'Will Smithom' u glavnoj ulozi, koja se smatra jednim od glavnih favorita na predstojećoj dodjeli Oscara.

Međutim, dok se 'Skrivena ljepota' prikazuje u 49 zemalja, 'Viking' se daje samo u četiri - Rusiji i baltičkim zemljama.

Radnja 'Vikinga' smještena je u razdoblje drevne ruske povijesti prije primanja kršćanstva. Glavnu ulogu kneza Vladimira igra Danilo Kozlovski.

U kino-distribuciju ušao je 29. prosinca, a prikazuje se u dvije verzije -za godišta 12 plus i 18 plus, navodi Lenta.ru.

'Viking' je u Rusiji postigao rekord na blagajnama, zaradivši 142 miliju8na rubalja prvog dana prikazivanja i više od milijarde rubalja tijekom prvih devet dana distribucije.

Među najgledanijim filmovima proteklog vikenda u svijetu bili su 'Odmetnik jedan', iz serijala 'Ratovi zvijezda', 'Kredo ubojice', 'Putnici' i 'Veliki kineski zid'.

Kopirati
Drag cursor here to close