''Mostovi kultura''

VIDEO | Prošetajte kulturnom rutom Mostara

Kultura / Flash | 31. 10. 2016. u 08:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar implementira projekat HERA - Upravljanje održivim turizmom zasnovanom na zajedničkom kulturnom naslijeđu Jadrana koji je odobren u okviru IPA Programa jadranske prekogranične suradnje na prvom pozivu za strateške projekte, objavljeno je na službenoj stranici Grada.

Projekt se implementira zajedno sa 17 partnera iz 8 država (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Italija, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Albanija i Grčka.

Opći cilj projekta HERA je razvoj zajedničke prekogranične platforme za upravljanje održivim turizmom zasnovanom na zajedničkom kulturnom naslijeđu. Jedan od specifičnih ciljeva projekta je razvoj i promocija kulturnih turističkih ruta na jadranskom području.

S tim u vezi, Grad Mostar je kreirao rutu kulturnog turizma pod nazivom „Mostovi kultura“ koja predstavlja bogato kulturno-povijesno naslijeđe Mostara, koje je i ujedno posebnost ovih prostora.

U sklopu projekta HERA uspostavit će se Visitor Centar (Centar za posjetitelje) u objektu Doma kulture na Buni, koji je trenutno u fazi rekonstrukcije.

Za potrebe uspostavljanja Visitor Centra izrađeno je multimedijalno rješenje koje će omogućiti da se uz pomoć različitih interpretacijskih modela, prvenstveno virtualne prezentacije, predstavi kulturno-povijesno naslijeđe Mostara i obogati turistička ponuda Grada Mostara.

Jedan od izrađenih promocijskih alata je video koji donosimo u nastavku.

Kopirati
Drag cursor here to close