Mladi iz regije

Veljača započinje Šantićevim festivalom djece pjesnika 2017.

Kultura / Flash | 28. 01. 2017. u 10:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom godišnjice smrti Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo 'Prosvjeta' Mostar organizira četvrti internacionalni 'Šantićev festival djece pjesnika' koji se održava u Mostaru. Kroz niz programa, u festivalu sudjeluju djeca pjesnici iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Na festival je pristiglo preko 1000 radova iz svih država bivše Jugoslavije. Stručni žiri u sastavu Alma Fazil Obad, Božidar Kijac i Miljenko Buhač odabrali su finaliste koji će boraviti u Mostaru od 1.2. do 3.2.2017. godine. Među ovogodišnjim finalistima su mladi pjesnici iz Podgorice, Beograda, Sarajeva, Kotora, Niša, Kragujevca, Bijeljine, Prilepa, Vrbovca, Preseke, Rainaca, Gradiške, Knjaževca i Mostara.

'Šantićev festival djece pjesnika' jedan je od najvažnijih dječjih festivala te vrste u regiji i važno mjesto susreta najmlađih talenata. Brojni finalisti prethodnih godina, objavili su vlastite knjige, dok festival služi kao poticaj da još veći broj mladih počne pisati poeziju. 'Šantićev festival djece pjesnika' promovira Mostar i Bosnu i Hercegovinu te čuva uspomenu na najpoznatijeg mostarskog pjesnika - Aleksu Šantića.

Program festivala:

Srijeda, 1.2.
16 sati - Ćorovića kuća - Školski sat o životu Alekse Šantića;
17 sati - Razgovor finalista sa članovima žirija;
19 sari - Pavarotti centar – Večer dječje poezije i zabavni program uz Rock školu.

Četvrtak, 2.2.
11 sati - Polaganje cvijeća na mauzolej Osmana Đikića;
11:30 sati - Polaganje cvijeća na grob Alekse Šantića i Svetozara Čorovića; Polaganje pjesama na grob Alekse Šantića;
12 sati - Polaganje cvijeća na spomenik Aleksi Šantiću i recital djece pjesnika u parku Alekse Šantića (izjave za medije organizatora i sudionika);
12:30 sati - Posjeta rodnoj kući Alekse Šantića;
14:30 sati - Pjesnička radionica u suradnji s O.Š. 'Mujaga Komadina' u IV. osnovnoj školi;
18 sati - Centar za kulturu - Finalna večer festivala, dodjela nagrada i zabavni program.

Kopirati
Drag cursor here to close