Treći broj magazina

Vedrina vedri medijski prostor BiH

Kultura / Flash | 04. 12. 2013. u 15:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izašao je treći broj Vedrine, magazina za ekologiju, turizam, zdravlje i kulturu življenja čiji je nakladnik istoimena eko udruga iz Mostara. Treći broj Vedrine izlazi nakon pet godina. Naime, prvi je svjetlo dana ugledao još 2008., no projekt je „zamrznut“ na neko vrijeme, da bi sada ponovno zabljesnuo u svoj svojoj punini.

Na čelu projekta je glavna urednica Roberta Kapsalis koja je, kaže, s puno ljubavi i entuzijazma, i grafički i urednički uobličila Vedrinu u novom ruhu.

''Od ovoga broja Vedrina ima veći broj suradnika – stručnjaka i vrsnih novinarskih pera, ali se nismo vodili načelom – kvantiteta oduzima kvalitetu! Naprotiv! U magazinu smo gastronomskim temama dali – postolje od zdravlja, nosivi dio od užitka i završnu notu estetskog iskustva. Putovali smo daleko u svemir, ali i u blizinu, po Mediteranu.

Istražili područja ekološke mode, popularne psihologije, fitoterapije, ljepote nadohvat ruke. Željeli smo da napraviti magazin koji neće imati rok trajanja. Stvarali smo Vedrinu s namjerom da ona postane stalni član vaše kućne knjižnice, da za njom možete posegnuti bilo kada u budućnosti'', kaže urednica Kapsalis.

U novome broju Vedrine koji je, zasad, besplatan i moći će se dobiti na zahtjev ili prelistati u nekim ugostiteljskim objektima u Mostaru, nalazi se zanimljiva gastropriča o doručku u mediteranskim zemljama; Vedrina otkriva pojedinosti koje niste znali o limunu, mlijeku i čudesnoj steviji. Miroslav Ambruš Kiš vodi vas na zanimljivo putovanje svemirom u tekstu Solarni flip, Roberta Kapsalis, pak, otkriva sve o gradiću Maratonu i donosi pregled još nekih riječi uvriježenih u našem jeziku a koje potječu iz Grčke.

Tu je i priča o modelaru i maketaru Goranu Sudaru te fitoterapeutu Radi Marušiću.

Možete zaviriti i u zanimljiv svijet vina, ekološke mode, hibridnih automobila, virtualnog i filmskog svijeta…

Kopirati
Drag cursor here to close