Humanitarni koncert

Večernji zvon u mostarskoj Kosači: Humanitarni koncert za udrugu Marijine ruke

Kultura / Flash | 21. 10. 2016. u 12:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večernji zvon, veliki humanitarni koncert Tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca, održat će se u petak, 28. listopada 2016. u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Uz mlade tamburaše, na koncertu će nastupiti solisti Monija Jarak, Karlo Milićević, Anđela Ljubić , Marija Čolak, Darija Ramljak, Krunoslav Dražić, klapa Signum i vokalni ansambl Laetitia.

Dirigent je Davor Markota, a voditeljica programa Sanja Pehar. Gošća koncerta je Maja Blagdan, a sav prihod je namijenjen Humanitarnoj udruzi Marijine ruke iz Međugorja.

Kako doći do ulaznica?

Ulaznice, po cijeni od 10 KM, mogu se nabaviti na slijedećim mjestima:

Međugorje - Župni ured sv. Jakova, Ured informacija, Pošta Međugorje, Humanitarna udruga Marijine ruke, benzinska crpka Mališić, Digital Foto Video Studio Đani, Restoran Colombo;

Čitluk - Župni ured Krista Kralja;

Ljubuški – benzinska postaja Kerametal;

Mostar – Franjevački samostan Mostar i blagajna Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače.

Večernji zvon je ciklus koncerata tamburaškog orkestra Misericordia, koji već 5. godinu svojim zvucima oduševljava publiku. Tamburaški orkestar Misericordia osnovan je 2012. godine u selu Šurmanci u općini Čapljina, a u župi Međugorje, na inicijativu međugorskog župnika fra Marinka Šakote.

Unatoč amaterskom statusu orkestra, zahvaljujući upornosti, zajedništvu i radu s prof. Davorom Markotom, u kratkom vremenu došli su do razine na kojoj mogu upriličiti cjelovečernji samostalni koncert, ispunjen raznovrsnim repertoarom, od klasičnih arija, duhovne glazbe do popularnih, zabavnih skladbi. Iza njih su brojna gostovanja i nastupi u BiH, Hrvatskoj te diljem Europe.

Humanitarni karakter koncerta

Mladi tamburaši, zahvalni što glazbom mogu usrećiti ljude, željeli su koncertu u Mostaru dati humanitarni karakter i tako pomoći rad Humanitarne udruge Marijine ruke iz Međugorja, u koju se u kratkom vremenu uključilo više od 60 volontera.

Volonteri udruge do sada su obnovili mnoge kuće, uredili vrtove, posjećuju staračke domove, bolnice. Pomažu obiteljima s brojnom djecom, plaćaju račune za režije onima koji ih ne mogu podmiriti, bolesnicima bez primanja kupuju lijekove. Više od 200 korisnika svakoga mjeseca u udruzi Marijine ruke uzima pakete s hranom.

''Dođite na Večernji zvon tamburaškog orkestra Misericordia i pomozite nam biti Marijine ispružene ruke, poručuju ovi mladi ljudi'', priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close