'Oj kamenu rodni moj'

Večer hrvatskog folklora u Neumu okupit će oko 300 sudionika

''Jedan od ciljeva je i privući mladost, da se upoznaju sa svojom kulturom i tradicijom, da se zna kako smo se nekad radovali i kako smo živjeli''- naglasio je Glavinić.
Kultura / Flash | 15. 08. 2021. u 12:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večer hrvatskog folklora, koja će se već trinaestu godinu zaredom održati u Neumu, okupit će brojna kulturno- umjetnička društva iz BiH i regije, a održat će se pod nazivom 'Oj kamenu rodni moj'.

Po riječima predsjednika i voditelja HKUD "Lindžo" iz Neuma Zlatka Glavinića, na manifestaciji se očekuje oko 300 sudionika, a svoje učešće najavila su kulturna društva i skupine iz Gevgelije, Subotice, Ivanić-Grada, Knina, Širokog Brijega, Čapljine, Neuma i Metkovića.

Kako je istakao, ovo je događaj kojim se njeguje tradicija hrvatskog i hercegovačkog kraja i običaja.

''Manifestacijom želimo da upotpunimo kulturnu i turističku ponudu Neuma, a njen značaj je i u očuvanju tradicije neumskog kraja te suradnji s drugim društvima, razmjeni prijateljstava, kulturnih dobara i slično'' - kazao je Glavinić za Fenu.

Jedan od mnogih ciljeva događaja je, kako je dodao, da se zna što je radost, što je veselje, kako se ljudi vesele i žive, da nisu uvijek pod nekakvim pritiskom, te nastojati tu pozitivnu energiju i priču širiti dalje.

''Jedan od ciljeva je i privući mladost, da se upoznaju sa svojom kulturom i tradicijom, da se zna kako smo se nekad radovali i kako smo živjeli''- naglasio je Glavinić.

Večer hrvatskog folklora "Oj kamenu rodni moj" održat će se 21. kolovoza, a počet će u 20 sati svečanim defileom svih izvođača nakon kojeg će u 20.30 sati na plaži hotela Zenit biti održani nastupi kulturno-umjetničkih društava.

Posjetitelji će moći uživati u izvedbama Mažoretkinja iz Neuma, neumskog HKUD-a Lindžo, Gradske glazbe iz Metkovića, HKUD-a Hutovo iz Hutova, HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice, ŽVS Ive iz Ivanić - Grada, Ansambla Bojmija iz Gevgelije, HKD-a Napredak iz Knina, HKUD-a Sveti Ante Dretelj iz Čapljine, HKUD-a Hercegovac iz Širokog Brijega a nastupit će i humorista Ivan Delaš iz Splita.

Cjelokupni događaj organizirao je HKUD "Lindžo" iz Neuma, pod pokroviteljstvom Općine Neum i u sklopu Neumskog ljeta.

Kopirati
Drag cursor here to close