Bon appetit!

Večer 'Hercegovački proizvodi na francuski način' u Clubu Aleksa

Kultura / Flash | 16. 11. 2011. u 16:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru programa Tjedna francuske kulture posvećene okusu, Francuski kulturni centar u Mostaru, "World Music Centar" i Udruženje "Okusi Hercegovinu" organizirat će u Clubu "Aleksa" u petak, 18. studenoga, u 20 sati Večer "Hercegovački proizvodi na francuski način".

Recepte specijaliteta, koji će biti posluženi na ovoj večeri, je odabrao Elmedin Džemidžić, kuhar u rezidenciji francuskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini, a pripremit će ih mostarski Club "Aleksa".

Ovom prigodom bit će predstavljena i izložba fotografija francuskih delikatesa Leile Fellah, kao i proizvodi Udruženja "Okusi Hercegovinu".

Tijekom večeri posjetitelji će moći pogledati i uvod u dokumentarni film "Srce Hercegovine - Na tromeđi tradicije, sadašnjosti i budućnosti", koji je nastao u toku istoimenog projekta kojeg je implementirao World Music Centar u suradnji s MDG-F programom Kultura za razvoj koji provode UNESCO, UNDP i UNICEF, financiranom putem MDG Fonda sredstvima Vlade Kraljevine Španjolske.

"Ova večera je plod jedne lijepe suradnje između tri organizacije, ali i želja da ovaj događaj bude prvi korak na jednom dugom putu koji će omogućiti da ljudi koji se ponose svojim tradicijama i okruženjem u budućnosti organiziraju brojne događaje ovakvog tipa, na kojima će se imati prilika pokazati sva naša bogatstva, a i upoznati druge kulture i gastronomske specifičnosti, istakli su organizatori.

Posjetitelji će moći uživati u francuskim slatkim i slanim receptima, napravljenim od hercegovačkih proizvoda, potvrđeno je iz Cluba "Aleksa".

Kopirati
Drag cursor here to close