Banja Luka

Uz zvuke pjesme "Što te nema" sahranjena Jadranka Stojaković

Kultura / Flash | 09. 05. 2016. u 13:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jadranka Stojaković sahranjena je danas na banjalučkom gradskom groblju Vrbanja uz melodiju “Što te nema”. Stojaković nije sahranjena u Aleji zaslužnih građana groblja na Vrbanji, kako je planirano, jer je iz gradske uprave stigla odbijenica iz razloga što još ne postoji pravilnik o sahranjivanju na spomenutom dijelu groblja.

Nekadašnja jugoslavenska zvijezda, sarajevska kantautorka i slikarica preminula je 3. svibnja u 66. godini u Banjoj Luci nakon duge i teške bolesti. Jadranka Stojaković rođena je 24. srpnja 1950. godine u Sarajevu, gdje je i počela sa svojom jedinstvenom glazbenom karijerom.

Tijekom kasnih 1970-ih počela se baviti obradom bosanskih sevdalinki i starih gradskih ljubavnih pjesama u novom glazbenom aranžmanu.

Prvi službeni album "Svitanje", ne računajući kompilaciju "Putovanja" snimila je 1981. za sarajevski Diskoton.

Iako je kasnije snimila i druge albume, i dalje kao svoje najdraže izdvaja pjesme "Čarobnjaci" i "Što te nema". Prva potonja se našla i na kompilaciji, u svijetu hvaljenoj, Bentbaša – Sevdalinka, bosanska ljubavna pjesma, u njenoj novoj izvedbi s japanskim glazbenicima.

Više od 20 godina ?adranka Stojaković provela je u ?apanu. Tamo je stekla brojne prijatelje i poštovatelje, istaknuo je predstavnik japanskog veleposlanstva u BiH Kazusama Nizavaki na komemoraciji koja je održana u Banjoj Luci.

Posljednje dvije godine provela je u Domu za starije osobe "Ivan Pavao Drugi" u Banjoj Luci, gdje je i preminula.

Kopirati
Drag cursor here to close