Po prvi put

Utemeljitelj NAFF-a, Jurinko Rajič izlaže u Sarajevu

Kultura / Flash | 12. 04. 2016. u 12:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba animatora i utemeljitelja "Festivala animiranog filma NAFF Neum" Jurinka Rajiča bit će otvorena večeras u sarajevskoj Galeriji Zvono. Riječ je o izložbi originalnih radova, knjiga snimanja, kadrova, bojanki i stripova, a posjetitelji će moći pogledati i deset autorskih filmova ovog umjetnika.

''Ovo je prvi put da izlažem u Sarajevu, a izložba je ustvari presjek mog dosadašnjeg rada i mislim da će biti vrlo interesantno, jer djeca i odrasli mogu naći nešto za sebe'', kazao je Rajič.

Dodao je da posjetitelji u sljedećih sedam dana mogu pogledati radove iz animiranih filmova kao što su "Emina", "Naša posla", "Jorgovan", "Delfin", "Lindžo" i "Crvenkapica", kao i novog filma na kojem još radi, a to je "Bolji život".

Šira javnost Rajiča najčešće prepoznaje kao utemeljitelja i direktora neumskog festivala animiranog filma NAFF koji iz godine u godinu dobiva sve više potvrda o važnosti.

Svoja crtačka znanja godinama prenosi najmlađim polaznicima njegovih škola. Nakon kampova animacije koje je također organizirao u Neumu, danas školu crtanog filma vodi u okviru mostarskog Muzičkog centra Pavarotti.

Kopirati
Drag cursor here to close