Fra Mario Divković

Uskrsna poruka je poziv da čovjek promijeni perspektivu gledanja

Kultura / Flash | 14. 04. 2017. u 11:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čestitajući Uskrs, temeljni blagdan kršćanstva, fra Mario Divković, gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli, poručio je da je ˝čovjek koji živi u našoj zemlji i ovom gradu opterećen brigama svakodnevnice, nesigurnošću vlastite egzistencije, materijalnom i duhovnom neimaštinom, te srozanom i neodgovornom politikom˝.

˝Suočen s raspadom tradicionalnog sistema vrijednosti, čovjek se odmaknuo od postavljanja i odgovaranja na temeljna pitanja: Tko smo? Odakle dolazimo? Kamo idemo? Šta je smisao dobrote, pravde i ljubavi? Situacija globalne i lokalne tjeskobe postala je naš način života˝, izjavio je fra Divković.

Naglašavajući da se uskrsnom porukom nastoji istrgnuti čovjeka iz robovanja bilo kakvoj ˝zemljanoj˝ ideologiji, fra Divković je rekao da je uskrsna poruka zapravo poziv da čovjek promijeni perspektivu gledanja na život, na zajednicu, na državu, politiku, ekonomiju, te da promijeni pogled na svijet.

˝Jer, Uskrs i jest radikalna promjena svega: promjena rezignacije u nadu, promjena besmisla u smisao, promjena smrti u život. Svim vjernicima našeg grad i naše domovine želim sretan Uskrs, a osobito onima malenim, jednostavnim ljudima koji u svome svakodnevlju, kroz svoj posao, te svojom blizinom konkretnom čovjeku svjedoče poruku nade i novosti života uskrsloga Krista gospodina. Sve ljude dobre volje u našem gradu Tuzli i cijeloj BiH pozivam da s nama podijele radost ove velike i prevažne svetkovine, svetkovine Boga, svijeta i čovjeka. Sretan Uskrs!˝, poručio je fra Mario Divković.

Kopirati
Drag cursor here to close