HKD Napredak

Uručenjem certifikata završen četvrti ciklus Napretkovog tečaja copywritinga

Kultura / Flash | 31. 03. 2022. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom dodjelom certifikata i čitanjem autorskih blogova od 500 i više riječi, u srijedu, 30. Ožujka 2022., u prostorijama čitaonice u Narodnoj knjižnici HNŽ-a završen je četvrti ciklus tečaja copywritinga u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak, Glavne podružnice Mostar.

Dopredsjednik HKD Napredak, Miroslav Landeka, tom prigodom zahvalio je predavaču Marku Sutonu na još jednom uspješno provedenom tečaju copywritinga te čestitao svim polaznicima koji su uspješno savladali teorijski i praktični dio tečaja. 

''Posebna zahvala ide i vodstvu i djelatnicima Narodne knjižnice HNŽ-a i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače koji su nesebično i domaćinski prepustili na korištenje svoje prostorije i tako nam omogućili održavanje i ovog četvrtog ciklusa tečaja copywritinga. Tečaj copywritinga postao je svojevrsni Napretkov brend i kao takav bit će organiziran i ubuduće, a o točnom terminu petog ciklusa javnost će biti blagovremeno informirana. O kvaliteti tečaja govori i činjenica kako je četvrti ciklus bio u potpunosti popunjen već u predbilježbi'', ocijenio je Landeka.

Tečaj copywritinga osmišljen je kroz osam teorijskih i praktičnih susreta na kojem predavač, Marko Suton, diplomirani novinar i profesionalni SEO copywriter, polaznike tečaja upoznaje s tajnama pisanja prodajnih tekstova (copy + writing = copywriting).

Polaznici se tijekom tečaja informiraju i educiraju o poznatim svjetskim copywriterima, njihovim djelima, strukturi i pravilima pisanja različitog tekstualnog sadržaja, a naučeno primjenjuju kroz praktične vježbe i domaće zadaće.

Za početak polaznici savladavaju pisanje kraćih tekstualnih sadržaja, kao što su objave za društvene mreže, da bi, kako tečaj odmiče, krenuli u pisanje dužih formi, kao što su službeni mailovi, PR tekstovi, newsletteri, oglasi za prodaju, itd. 

Svoj kreativni put na Napretkovom tečaju copywritinga potvrđuju pisanjem završne vježbe, autorskog bloga od 500 i više riječi i s tom vježbom opravdavaju dobiveni certifikat.

O samom tečaju i predavaču svoje mišljenje dali su i neki od polaznika.

00Tečaj je pažljivo osmišljen te ga nije problem pratiti bez prethodnog znanja o copywritingu. Kroz mnoštvo kreativnih zadataka koje zadaje predavač lako je pratiti osobni napredak, ali i prepoznati na kojim elementima treba više poraditi.

Marko Suton je profesionalan, strpljiv i prisutan te je voljan u potpunosti prenijeti svoje znanje na polaznike tečaja. Izuzetno dostupan i koncentriran što svakako pomaže u cjelokupnom utisku i potiče kandidate da oslobode svoju kreativnost i maštu.

Nakon odrađenog tečaja, zaista vjerujem da je Marko Suton izvrstan predavač koji je sposoban svijet copywritinga svima učiniti jasnim, ali i zanimljivim. Tople preporuke!", rekao je Domagoj Zelenika.

''Marko svim polaznicima daje obećanje da će nakon osam predavanja napisati sami blog od 500 riječi. Ja koja od srednje škole nisam napisala sastav duži od 100 riječi prihvatila sam izazov i prijavila se na ovaj tečaj. Ovo iskustvo će mi ostati u jednom divnom sjećanju jer sam izašla iz svoje zone komfora i dokazala sam sebi da je pisanje u meni, samo je potrebno prijeći tu neku psihološku barijeru u glavi koja nam govori da je nemoguće. Hvala od srca Marku koji je svoje dugogodišnje iskustvo i znanje podijelio s nama kroz ovih osam predanja. Preporuka svima da se okušaju u copywriting-u kroz tečaj Marka Sutona, jer tko zna, možda ste upravo vi novi David Ogilvy'', rekla je Marina Turudić.

Ni predavač Marko Suton nije krio oduševljenje s polaznicima tečaja:

''Jako sam zadovoljan s polaznicima. Pokazalo se da je tečaj odlično koncipiran budući da evo imamo već četvrtu generaciju polaznika koji su nakon samo osam susreta u mogućnosti kreirati svoj, u potpunosti autorski, blog tekst od 500 i više riječi. Imali smo odlične primjere blogova i htio bih se i ovaj put zahvaliti polaznicima na volji i trudu koji su pokazali tijekom praktičnih zadataka na predavanju kao i redovnim pisanjem domaće zadaće.“

Kopirati
Drag cursor here to close