Grgo Mikulić

Upoznajte se sa umjetničkim stvaralaštvom širokobriješkog autora

Najnovija zbrika pjesama Moj svijet kao i ranije objavljene knjige, te otvorena izložba skulptura postavljenih u predvorju kinodvorane oduševili su posjetitelje u kinodvorani.
Kultura / Flash | 20. 06. 2019. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Predstavljeno umjetničko stvaralaštvo Grge Mikulića

Predstavljen je dio bogatog kulturno-umjetničkog stvaralaštva širokobriješkog autora Grge Mikulića u kinodvorani u Posušju u kolopu Posuškoga lita 2019. godine.

Najnovija zbrika pjesama Moj svijet kao i ranije objavljene knjige, te otvorena izložba skulptura postavljenih u predvorju kinodvorane oduševili su posjetitelje u kinodvorani.

U programu su, pored autora, sudjelovali Miljenka Koštro, Radica Leko, don Ilija Drmić i Srećko Slišković.

''Burna hercegovačka povijest ispričala je mnoge, i lijepe i manje lijepe priče. Grgine priče donekle, moglo bi se reći, napisane su na književno-dokumentarnoj razini. Kroz ove priče Mikulić želi proniknuti u srž zbivanja u ovim krajevima kroz minula vremena'', kazala je književnica Miljenka Koštro. 

Foto: PR / Predstavljeno umjetničko stvaralaštvo Grge Mikulića

Književnica Radica Leko u svom je osvrtu na piščevo djelovanje kazala kako nije lako sažeti u kratko bogat opus ¸autorov djelovanja, zaljubljenika u sve što je lijepo, koji se bavi književnošću, kiparstvom, sakupljanjem pisane i druge baštine, nakladništvom književnih djela …

Don Ilija Drmić se osvrnuo na autorovu zbirku pjesama Moj svijet, objavljenu ove godine, ističući kako autor svojim pjesmama vješto dočarava svijet, kazavši kako je sav njegov svijet u njemu.

''Poznati filozof Sokrat imao je zanimljiva razmišljanja o svijetu, on je govorio da ne vrijedi ništa što ćemo obići sav svijet, upoznati svemir i ama baš sve što je stvoreno. Jedino čovjek treba ući u dubinu samoga sebe i to spoznati. I to je isto poziv svakome čovjeku da najprije upozna samoga sebe, jer unutar čovjeka je mali ili veliki svemir koji treba upoznati. A Isus je rekao što koristi čovjeku ako sav ovaj svijet spozna, a sebe samoga izgubi i sebi naudi“, istaknuo je don Ilija skrećući pozornost na poklapanje misli slavnoga filozofa i Isusa Krista. 

Foto: PR / Predstavljeno umjetničko stvaralaštvo Grge Mikulića

Zaključujući program predstavljanja književnih djela autor Grgo Mikulić zahvalio je svima koji su pomogli u organiziranju večeri među kojima su Općina Posušje, koja je uvrstila ovaj događaj u program Posuškoga lita, HKD-u Napredak, publici, predstavljačima i nakladniku.

Srećko Slišković, ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma u Širokom Brijegu i voditelj likovne kolonije Brijeg, otvarajući izložbu skulptura, koja je postavljena u predvorju kinodvorane, kazao je kako autor izrađujući svoje skulpture u kamenu, drvetu i glini, materijalima kojima je ispisana ljudska povijest ponovo budi prošlost, a sadašnjosti otvara put u budućnost.

Izložba skulptura Grge Mikulića otvorena je do 4. srpnja 2019.

Kopirati
Drag cursor here to close