Mostar

''Učiteljice'' otvaraju ''Dane Studentskog zbora''

Kultura / Flash | 12. 03. 2016. u 13:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski zbor Sveučilišta i ove godine organizira tradicionalnu i najveću manifestaciju "Dani Studentskog zbora".

“Dani Studentskog zbora” je najveći projekt koji Zbor tradicionalno organizira svake godine namijenjen svim studentima. U sklopu njega održavat će se brojni kulturni, zabavni, edukacijski i sportski sadržaji koji će trajati sve do početka lipnja.

U sklopu svečanosti otvaranja u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u 20 sati biti će izvedena kazališna predstava „Učiteljice" za koju je tekst napisao profesor dramaturgije Dragan Komadina koji s glumcem Robertom Peharom potpisuje i režiju. Predstavu će izvesti članovi dramske sekcije HKUD-a „Didak" župe Gradnići.

Radnja predstave se zbiva u ljeto 1916. godine, u teškom razdoblju I. Svjetskog rata, suše, gladi, nepismenosti. Dvije obitelji suočavaju se s nevoljama koje je donijelo to vrijeme. Žena kao simbol snage i izdržljivosti i naravno fra Didak koji je srce cijele priče. Predstava “Učiteljice” svojom kvalitetnom izvedbom osvojila je pozitivne kritike publike diljem Hercegovine,a sigurno smo kako će se i za ovu predstavu tražiti mjesto više.

Gledatelji koji su bili na premijeri oduševljeni su izvedbom.

''Ne propustimo doći i i pogledati iznimno zanimljivu tragi-komediju koja govori o Hercegovini iz 1916. godine Ulaz je slobodan, a ovim putem pozivamo sve da svojim dolaskom uveličaju događaj i uživaju u odličnoj predstavi. Vidimo se 18.ožujka u 20 sati'', poručuju iz Studentskog zbora.

Kopirati
Drag cursor here to close