Novi početak

U Tomislavgradu predstavljena knjiga ‘Život nakon logora’

Kultura / Flash | 01. 05. 2015. u 16:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Hercegbosanske županije sinoć je u Gradskoj galeriji Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu predstavljena knjiga pod nazivom „Život nakon logora“, autora Jadranka Dadića.

Nakon prve njegove autobiografske knjige “240 dana tame bugojanskoga logora, u kojoj je se autor potrudio što vjernije prikazati događaje i trag sjećanja svega onoga što je proživio vezano za zatočeništvo u ratnom razdoblju, ova nova knjiga, kako kaže sam Dadić, promovira novi početak.

Prije samog početka predstavljanja knjige, prikazan je isječak iz dokumentarnog filma koji je prikazala FTV u svojoj emisiji „Crta“ a koja govori o istražnim i (ne)procesuiranim radnjama protiv onih koji su se u tom gradu na jedan neljudski način odnosili protiv zatočenih bugojanskih Hrvata tijekom proteklih ratnih zbivanja.

Na samom početku promocije, u ime organizatora sve nazočne je pozdravio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HBŽ Jozo Radoš, dok su knjigu, uz autora, predstavili fra Mario Knezović, Ljuban Vidović i Ante Visković.

‘’Mi moramo pisati ovakve knjige upravo da bi povjesničari i znanstvenici imali građe za neke buduće zaključke’’, istaknuo je fra Mario. Govoreći o knjizi, autor Dedić je kazao da ju je napisao kroz poglavlja, gdje je iznio svoje mišljenje i svoj pogled na cijelu tu situaciju.

‘’Nisam htio da se svidim čitateljstvu, već mi je bila nakana da oni koji je pročitaju prosude koliko sam ja bio u pravu, a koliko ne’’, kazao je Dadić. Ljuban Vidović i Ante Visković su govorili o izbjeglim i raseljenim Bugojancima te istaknuli da se trenutno bugojanski Hrvati nalaze na svim kontinentima u 48 država.

Kopirati
Drag cursor here to close