Knjiga Blaža Duplančića

U Tomislavgradu predstavljena knjiga ''Ivan Gudelj - Hajdučka priča''

Kultura / Flash | 12. 11. 2014. u 21:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji ogranka Matice Hrvatske Tomislavgrad u prostorijama Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu predstavljena je knjiga "Ivan Gudelj - Hajdučka priča", autora Blaža Duplančića.

O knjizi su, osim autora, inače sportskog novinara i višegodišnjeg urednika u Slobodnoj Dalmaciji govorili u ime podružnice Matice Hrvatske Mate Kelava, legendarni igrač Hajduka iz sedamdesetih godina Džoni Vilson i sam glavni lik ove knjige legenda Hajduka Ivan Gudelj.

Prije same promocije i pozdravnih riječi koje je uputio domaćin skupa Mate Kelava, nazočni su mogli vidjeti 15 minutni film sa najzanimljivijim trenucima nogometne karijere bivšeg igrača Hajduka i reprezentacije bivše Jugoslavije Ivana Gudelja, koji je u 26 godini života zbog bolesti hepatitisa B naprosto morao prekinuti svoju nogometnu karijeru.

Kako sam kaže autor knjige, umjesto velebnih stadiona najboljih europskih klubova koji su se otimali u to vrijeme za njega, Ivan Gudelj je na vrhuncu svoje nogometne moći zamjenu našao u bolesničkoj sobi bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu, gdje se pokušavao izliječiti od te zarazne bolesti.

Ta borba je trajala tri godine , te se uz pomoć Boga, crkve, vjere vratio u normalu nakon čega se počeo baviti trenerskim poslom, prvo kao trener Olimpijskoj reprezentaciji Jugoslavije a zatim sedamnaest godina trener kadetske reprezentacije Hrvatske. Ipak, najdraži mu je podvig, što uspoređuje sa najbitnijim i najvažnijim golom što ga je dao za Hajduk, to što je u 35 godini završio fakultet i stekao diplomu.

Kopirati
Drag cursor here to close