Mostar

U sklopu Književne srijede predstavljen rad Ive Nuić

Kultura / Flash | 17. 05. 2017. u 14:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) predstavilo je danas u Mostaru, u sklopu Književne srijede, rad Ive Nuić, istaknute članice toga društva.

Uz voditelja Ivana Bakovića, o stvaralaštvu Nuićeve govorili su, pored ostalih, Miljenka Koštro, Ivan Sivrić, Dragan Marijanović, Lidija Gavaš i Branko Barišić, a sama autorica pročitala je nekoliko svojih aforizama, priopćili su iz DHK HB.

"Nuićeva teži jednom neobičnom skladu i u tome uspijeva na neobičan način. Njezina spontanost izričaja odvija se bez suvišne patetike i napora. Riječi lagano teku s mislima sporedno i skladno, blisko govoru i razumijevanju, sažeto i upečatljivo, te iskreno i nužno", navodi se u priopćenju.

Iva Nuić (1948; Drinovci) završila je Učiteljsku školu i Višu pedagošku u Mostaru. Prve književne priloge objavila je u mostarskoj "Slobodi" još kao učenica.

Objavila je više radova pod djevojačkim prezimenom Glavaš, a kasnije, pod prezimenom Nuić, a aktivno je počela sudjelovati u književnom životu 1976. godine.

Izdala je četiri zbirke pjesama. Osim pjesama piše aforizme i suautorica je knjige "Kristalna šestica". Pjesme su joj objavljene u zbirkama i časopisima, tiskane u čitankama, leksikonima i u antologijama hrvatske lirike, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close