Peta osnovna

U Osnovnoj školi Ivana Gundulića znaju što je pravi duh Božića

Kultura / Flash | 23. 12. 2014. u 13:07 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta ''Obrazovanje za pravedno društvo'' koji se tijekom tri godine implementira u osamnaest bosanskohercegovačkih škola, danas je u Osnovnoj školi Ivana Gundulića u mostarskom naselju Rudnik organizirana školska priredba. Tema priredbe s kojom ova Osnovna škola sudjeluje u navedenom projektu je ''Kulturna baština našeg zavičaja''.

Kako nam je rekla Marija Jurčić, ravnateljica škole, priredba predstavlja stare božićne običaje iz našeg zavičaja. U pripremi i izvedbi predstave sudjelovali su učenici svih razreda, a kao gosti nastupile su žene iz Kulturno umjetničkog društva sv. Ante iz Cima. ''Našim gošćama iz Cima se posebno zahvaljujemo na dolasku i što su svojim nastupom obogatili našu školsku priredbu'', rekla je ravnateljica Jurčić.

''Željeli smo učenicima objasniti da Božić nije samo domjenak i ukrašen dom. Božić je pomaganje drugima, tako smo u našoj školi organizirali humanitarnu akciju ''Paket ljubavi''.  Namjera nam je da duh Božića među djecom traje tijekom cijele godine, da pomažu jedni drugima, suosjećaju i da se razviju u dobre i plemenite ljude'', rekla nam je Marija Jurčić ravnateljica OŠ Ivana Gundulića Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close