Svećeničko ređenje

U Mostaru se zaredili Ilija Petković i Ivan Penavić

Kultura / Flash | 30. 06. 2016. u 06:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskoj je katedrali  na svetkovinu sv. Petra i Pavla, mostarsko-duvanjski biskup mons. Ratko Perić podijelio sveti red prezbiterata don Iliji Petkoviću, rodom iz župe Studenci, i fra Ivanu Penaviću, rodom iz župe Široki Brijeg.

Na ovome misnom slavlju u koncelebraciji su bili i generalni vikar biskupije don Željko Majić, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, mnogo svećenika, a prisutni su bili i bogoslovi i sjemeništarci, te među pukom i brojne časne sestre, piše Crkva na kamenu.

Nakon biskupove homilije, u kojoj je budućim svećenicima ukazao na neke smjernice svećeničkoga poziva, života i djelovanja, uslijedili su obredi svećeničkoga ređenja.

Nakon prostracije, biskup je pomazao svetim uljem ruke ređenika, darovao im pliticu i kalež te položio ruke na njihove glave, a okupljeni svećenici su molili za nove prezbitere te su polaganjem ruku izrazili zajedništvo s njima, pružajući im na taj način ohrabrenje i podršku u važnoj zadaći koja je za njih tim danom započela.

U nastavku euharistijskog slavlja mladomisnici su se pridružili biskupu za stolom Gospodnjim.

Nakon popričesne molitve riječ zahvale i čestitke novim svećenicima i njihovim roditeljima izrekao je provincijal fra Miljenko te pozvao okupljene zajedničko druženje nakon svete Mise.

Misno slavlje pjesmom je pratio katedralni zbor Marija pod ravnanjem don Nike Luburića.

Kopirati
Drag cursor here to close