Street Happens

U Mostaru radionica ulične fotografije

Kultura / Flash | 09. 09. 2016. u 11:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Street Arts Festival u sklopu programa "StreetArtura", u suradnji s OKC Abraševićem i Američkim Kutkom  Mostar, organizira radionicu ulične fotografije koju će voditi profesionalni fotograf Ivan Sanczewski iz Španjolske.

Program ''StreetArtura'' realizira se povodom održavanja pet godina Street Arts Festivala u Mostaru, te ga provodi Vijeće mladih Grada Mostara u podršci Instituta za razvoj mladih Kult. 

Radionica ulične fotografije pod nazivom ''Street Happens'' održat će se u Mostaru od petka 23. do nedjelje 25. rujna 2016.  u Američkom Kutku Mostar (suteren Gimnazije). Termini radionice:  petak (od 14:30 do 18:30 sati), subota (od 9 sati do 14 sati) nedjelja (od 9:30 do 13:30 sati).

Lokacija: Američki Kutak Mostar i OKC Abrašević

''Street Happens'' radionica je namijenjena  onima koji se bave fotografijom, posjeduju foto aparat s manualnim postavkama (analogni ili digitalni) te žele unaprijediti svoje znanje.

Koncept je takav da će sudionici kroz timski rad i istraživanje na ulici učiti o tehnikama fotografije, a na koncu će u OKC-u Abrašević biti organizirana izložba radova nastalih na radionici.

Broj polaznika je ograničen. Prijaviti se možete putem linka.

Rok za prijavu je ponedjeljak, 19.9.2016. u 12 sati (podne)

Više o radionici: Šta je zapravo „ulična“ fotografija? U biti, to je nepatvorena, spontana fotografija uslikana na javnim mjestima, ali i više od toga…

Na radionici „Street Happens“ („Ulica se događa“) razumjet ćemo što je ulična fotografija i kako ju koristiti u vlastite svrhe, naučiti tehnike i vježbati ih. Zatim ćemo napraviti zajedničku izložbu ulične fotografije sa svim sudionicima u Mostaru!

Teorijski dio radionice pokrit će sljedeće:
- Šta je ulična fotografija: žanr bez ograničenja
- Iskoristivi scenariji i situacije
- Tehničko razmatranje: hiperfokalnost, brzina zatvarača, leće, postavke slikanja (manualne i prioritetne), brzo i efikasno mjerenje svjetla, kompozicija
- Portfoliji: Henri Cartier-Bresson, Richard Kalvar, VivianMaier, Lee Friedlander, GarryWinogrand, Joel Meyerowitz
U praktičnom dijelu radionice bavit ćemo se:
- Vježbama za mjerenje svjetla i procjenjivanjem različitih situacija vezanih za osvjetljenje: jaka svjetla, tamne sjene i slaba svjetla
- Kako uvijek biti spreman na slikanje: brza kompozicija i ispravni ekspozicijski parametri
- Rad na sceni

Ova radionica dio je projekta Ivana Sanczewskog ''Osnaživanje Bosne i Hercegovine'', o ljudima koji Bosnu i Hercegovinu čine ljepšim i boljim mjestom za život, čineći stvari koje pomažu drugima i uljepšavaju bosanskohercegovačko društvo.

Cilj Ivana Sanczewskog je osnažiti mlade fotografe, opremiti ih dodatnim znanjem i alatima kako bi kroz fotografiju izrazili vlastito viđenje društva koje ih okružuje.   

Kopirati
Drag cursor here to close