Abrašević

U Mostaru otvoren Zimski umjetnički festival

Kultura / Flash | 08. 12. 2015. u 07:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložbom fotografija Amera Begovića i Enedine Žepčan u Omladinskom kulturnom centru Abrašević u ponedjeljak je otvoreno deveto izdanje Zimskog umjetničkog festivala.

''Jako sam ponosan na Amerove i Enedinine fotografije. To su urbane fotografije svakodnevnog života, koje na romantičan način, s puno osjećaja za boju i dubinu prostora, prikazuju priče naših ljudi iz BiH, pomalo i na potresan način'', kazao je profesor likovne umjetnosti na UWC-u Mostar Saša Šantić, jedan od organizatora festivala.

Zimski umjetnički festival je trodnevni kulturni događaj koji već tradicionalno organiziraju učenici Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru. Kao i svake godine, Festival nudi mnogo kulturnih i umjetničkih događaja, uključujući izložbe, predstave, plesne izvedbe i koncerte.

Festival se nastavlja u utorak u 19 sati, izložbom umjetničkih radova učenika UWC-a Mostar. Profesor Šantić je istaknuo kako će to do sada biti najmasovnija izložba učenika UWC-a, na kojoj će svoje radove prikazati 36 polaznika ove međunarodne srednje škole.

Zimski umjetnički festival bit će zatvoren u srijedu koncertom u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava. Svi navedeni događaji održat će se u prostorijama OKC-a Abrašević.

Kopirati
Drag cursor here to close