Uz mjere zaštite

U Mostaru otvaranje revijalne izložbe 'Jesenji likovni salon'

"Očekujemo repertoar kvalitetnih lica iz svijeta likovnosti, kratki predah od svakidašnjih crnih vijesti iz medija o ekonomskoj krizi i slomu umjetnosti u cjelini.''
Kultura / Flash | 26. 10. 2020. u 08:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Revijalna izložba - 26. Jesenji likovni salon u organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH bit će otvorena u utorak, 27. listopada u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u 19 sati.

Posjetitelji će imati priliku razgledati slikarske radove najeminentnijih umjetnika i slikara s područja BiH i okolice.

Svoje radove javnosti će predočiti slikari i umjetnici: Ana Šimić, Drago Škipina, Marin Topić, Karolina Marušić, Megi Kunštek, Kristina Ćavar, Vilim Perić, Trpimir Grgić, Stjepan Šimić Pepi, Leonarda Vasilj, Stipo Zoroja, Stojan Lasić Stole, Biljana Sesar, Matea Martinović, Tomislav Zovko,Alisa Teletović, Tamara Herceg, Slavenka Volić, Tomislav Zane, Olivera Tadić, Srećko Babić i Dorotea Dikonić.

Predgovor izložbi i manifestaciji 26. Jesenji likovni salon naslova Koronavirus i umjetnost - put prema nepoznatom napisao je povjesničar umjetnosti Ivan Vrljić koji ističe da Društvo hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH na ovogodišnjem 26. jesenskom likovnom salonu nudi svu raznovrsnost likovnih makinacija kistom.

"Očekujemo repertoar kvalitetnih lica iz svijeta likovnosti, kratki predah od svakidašnjih crnih vijesti iz medija o ekonomskoj krizi i slomu umjetnosti u cjelini. Nemojte misliti da će zbog ove situacije umjetnost posustati. Nikako sada u ovoj krizi umjetnost ne može posustati i pasti. Nije padala u ratu i miru, potresu i blagostanju. Umjetnost treba i može dati odgovor na krizu čovječanstva uzrokovanu pandemijom koronavirusa", navodi Vrljić.

Organizatori apeliraju na sve posjetitelje da obvezno dolaze s maskom održavajući distancu minimalno 2 metra zbog epidemioloških pogoršanih uvjeta koji vladaju zadnjih dana na području Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close