Obljetnica osnivanja

U Mostaru nizom svečanosti obilježen Dan Armije BiH

Kultura / Flash | 14. 04. 2015. u 19:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana Armije BiH koji se obilježava 15. travnja, u Mostaru je tijekom utorka upriličeno više događaja.

Tijekom prijepodneva položeno je cvijeće na Šehitlucima, dok je u ranim poslijepodnevnim satima u dvorani Narodnog pozorišta u Mostaru organiziran prigodan kulturno - zabavni program u kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola.

U predvečernjim satima Centar za kulturu bio je domaćin izložbe fotografija, ratnih zastava, obilježja i publikacija jedinica Armije RBiH.

Izložba je koncipirana na principu ratne zastave, ratne fotografije, amblemima jedinica, zastavice, i razne publikacije. U sklopu izložbe prisutni su imali priliku pogledati 60-tak zastava, 150 fotografija iz svih korpusa Armije BiH.

U sedam albuma nalazi se 713 fotografija koje su nastale tijekom misije drugog pješadijskog rendžerskog puka i oslikavaju njihovu djelatnost. Organizatori su se zahvalili koordinaciji boračkih udruženja HNŽ, Centru za kulturu, pripadnicima IV Pješadijske brigade.

U srijedu će u vojarni 'Miralem Jugo' biti upriličeno postrojavanje, predaja raporta, kratki govori, te prigodan program povodom obilježavanja Dana Armije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close