Gimnazijski zborovi

U Livnu održan susret zborova

Kultura / Flash | 01. 05. 2016. u 15:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 70. obljetnice Gimnazije Livno, u protekla dva dana ljubitelji kulture i glazbene umjetnosti imali su mogućnost u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu pratiti susret gimnazijskih zborova te nazočiti seminaru „Suvremeni pristup u nastavi umjetničkog područja“.

Uz domaćina Mješoviti zbor Gimnazije Livno, na susretu gimnazijskih zborova livanjskoj publici su se predstavili i Zbor Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara, Zbor Grgur Posuški (Gimnazija fra Grge Martića, Posušje), Djevojački zbor Druge gimnazije iz Splita, Djevojački zbor Srednje škole Ivana Lucića iz Trogira, Zbor Gimnazije fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega i Pjevački zbor Gimnazije Sesvete iz Zagreba.

Na bogatom programu našli su se djela klasične glazbe, ali i zborske obrade narodne i popularne glazbe.

Nakon koncerta u prostorijama Gimnazije Livno održan je Okrugli stol za zborovođe pod vodstvom doc. dr. sc. Gorana Sučića i mr. sc. Maria Krnića, a od istih predavača priređen je je i seminar 'Suvremeni pristup u nastavi umjetničkog područja'.

Završetkom proslave, Gimnazija Livno kao organizator natjecanja uputila je zahvalu roditeljima i učenicima Gimnazije koji su pripremili hranu za 250 sudionika natjecanja, te osigurali smjštaj za članove zborova.

Kopirati
Drag cursor here to close