Kulturna manifestacija

U Jajcu svečano zatvoreno "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne"

Ovogodišnje izdanje "Hrvatskog proljeća Središnje Bosne" okupilo je Hrvate iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine te je predstavljalo jedinstvenu kulturnu manifestaciju.
Kultura / Flash | 13. 06. 2023. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Hrvatsko proljeće Središnje Bosne", kulturna manifestacija Hrvata iz Bosne i Hercegovine, svečano je zatvorena u nedjelju u Jajcu. Završni događaj projekta i koncert održani su u jajačkom domu kulture te su okupili veliki broj posjetitelja. Na završnici su nastupili zbor "Nikola Šop" HKD-a Napredak Jajce, KUD "Prijatelji" Jajce i Martini bend iz Livna.

Program je započeo izvedbom pjesme "Dobro jutro tugo" u izvedbi Napretkovog zbora "Nikola Šop" pod ravnanjem voditeljice i profesorice Katarine Ladan. Osim toga, zbor je izveo još dvije skladbe - "Da je meni s tobom kroz pasike" i "Cetina". KUD "Prijatelji" Jajce izveo je tradicionalni jajački bećarac, koji se uporno trga iz zaborava u koji ga današnjica potiskuje. Martini bend je održao cjelovečernji koncert tradicionalnih domoljubnih i zabavnih pjesama.

Ovogodišnje izdanje "Hrvatskog proljeća Središnje Bosne" okupilo je Hrvate iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine te je predstavljalo jedinstvenu kulturnu manifestaciju. Počelo je u Fojnici s izvedbom kazališne predstave "Taximetar" u izvedbi GKM-a Vitez i HAK-a Travnik, a nastavilo se brojnim kazališnim predstavama, koncertima, likovnim izložbama, predstavljanjima knjiga i predavanjima. "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" obišlo je sve dijelove Središnje Bosne i publici i ove godine pružilo kvalitetan sadržaj.

Posebna karakteristika "Hrvatskog proljeća Središnje Bosne" jest besplatan ulaz na sve programe i događaje, čime ova manifestacija izdvaja od drugih festivala i manifestacija u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close