Hamdija Zahirovića

U Galeriji Aluminij izložba slika hercegovačkoga slikara s njemačkom adresom

Kultura / Flash | 08. 07. 2015. u 07:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložbeni Salon 2 Galerije Aluminij ugostit će samostalnu izložbu slika hercegovačkoga slikara s njemačkom adresom Hamdije Zahirovića.

Riječ je o autoru koji već godinama živi i djeluje u zapadnoeuropskim i u Sjedinjenim Američkim Državama te je, nakon izložbi u Belgiji, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, SAD-u i Španjolskoj, poželio dio svojega stvaralaštva predstaviti i u rodnomu kraju.

''Nakana mi je pokazati Mostaru ponešto od onoga što radim'', kazao je Zahirović, pripremajući svojih dvadesetak radova koje međusobno ne vezuju ni stil ni tematika, ali koji zorno svjedoče o širokomu dijapazonu njegova slikarskog propitivanja.

Inače, Hamdija je Zahirović rođen u Mostaru 1967. godine. Mladost provodi u Jablanici, školuje se u Beogradu, a s početkom ratnih zbivanja vraća se u BiH, otkuda 1993. odlazi u Njemačku. Život ga, krajem 1990-tih odvodi u SAD, gdje aktivno stvara puno desetljeće. Danas živi i djeluje u Njemačkoj, a najznačajnijim mu je uspjehom karijere, svakako, nastup na Bijenalu u Firenci, gdje je predstavljao BiH.

Izložba u Galeriji Aluminij bit će otvorena u ponedjeljak, 13. srpnja, s početkom u 19 sati. Ulazak je besplatan, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close